Græskar chokolade moussekage
En kage, der oversætter efterårsstemning ved hver mundfuld
Disclaimer: Inden du læser videre skal jeg oplyse, at opskriften bruger ingredienser fra min samarbejdspartner, Callebaut, samt affiliate links.
Okay, måske tænker du også, at det med at lave desserter med græskar er noget spøjst. Indrømmet, det var lige præcis sådan jeg havde det! Bevares, det er ikke noget nyt for mig, at bruge græskar i desserter… det gør man tit i Brasilien, i form af græskar kompot, som man bare lige kan spise med ske. Det smager okay, megen det var ikke lige min yndlings spise ved vintermåneder. Når årstiden skifter, får jeg tit lyst til at se filme, der passer til sæsonen. Så ja, der bliver streamet mange “høst-film” herhjemme for tiden. Og sjovt nok, det, de alle har til fælles er græskar – tonsvis af græskar… in klusil græskar tærte. Denne massiv eksponering for græskar, gav mig lysten til at spise græskartærte. Men nok en lidt mere “skandinavisk-tilpasset” version. Sådan fødte denne kage og min helt egen opskrift på græskarmousse, som ednte med at have en fløjlsblød og lækker konsistens. Yes, det har krævet et par forsøg eller flere, for at ramme den hel perfekte konsistens. Jeg håber du bliver glad for kagen, og husk: du kan brug hvilken som helt forme til din kage. Her har jeg bar et par forslag til nogle forme, der kunne være sjove at afprøve.
Du kan til enhver tid, sende mig et spørgsmål her i kmommentarfeltet og BUM… så er jeg der hos dig og giver dig en hånd.
Lad mig vide hvad du synes om Glutenfri græskar og chokolademousse kage herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele din kreation med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram. De billeder, der bliver delt med mig, bliver delt videre på min story og gemt i højdepunktet “Made by You”.
Kram og god bagelyst ☀️
Anelise
Græskar chokolade moussekage
Udstyr
- 1 halloween silikoneforme - Lekué kan undlades
- 1 Buche silikoneforme - Silikomart kan undlades
Ingredienser
Krydret glutenfri mørdej
- 250 g Anelises lys melblanding - opskriften får du på mail, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev
- 125 g koldt smør - ternet
- 70 g flormelis
- 25 g mælk - koldt
- 1/2 tsk cake factor krydderi mix - Mill&Mortar
Græskarmousse
- 3 blade husblas
- 3 dl piskefløde
- 120 g græskarmos
- 100 g hvid chokolade, Velvet fra Callebaut
- 1 spsk sukker
- 1/2 tsk cake factor krydderi mix - Mill&Mortar
Mørk chokolademousse
- 150 g mørk chokolade 811 fra Callebaut
- 250 g piskefløde
Sådan gør du
Krydret glutenfri mørdej
- Bland mel, flormelis og smør sammen til det ligner fugtigt sand.Tilsæt mælk, krydderi mix og ælt indtil dejen samler sig. Jeg kan bedst lide at lave mørdej i en foodprocessor. Har du ikke sådan en, kan du sagtens ælte dejen i røremaskinen eller i hænderne. Det vigtigste er, at du ikke ælter dejen for meget, for så kan den blive svær at håndtere.Rul dejen ud til 4-6 mm tyk og skær bunde ud, så det passer til formen. Sæt dejen på køl i ca. 1 time eller i fryseren i ca. 15 minutter. Dæk bundene med et stykke bagepapir (eller airmåtte) og sæt en bageplade ovenpå. Dette vil sørge for dine bunde er ensartet efter bagningen.Bag bundene ved 190°C varmluft i 10 min. Fjern bagepladen og bagepapir (eller airmåtten) og bag bundene færdig i ca. 5-10 min. eller indtil let gyldne.Sæt bundene på en bagerist og lad dem køle helt ned.
Græskarmousse
- Læg husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.Hæld chokolade i en højkande.Varm græskarmos, piskefløde, sukker og cake factor I en gryde, op til kogepunktet. Vrid husblas fri for vand og smelt den i den varme væske.Hæld den varme væske over chokoladen og lad den trække i et minut. Rør med en dejskrabber og stavbland massen til den er silkeagtig og blank.Hæld moussen halvvejs op i formen. Ved hjælp af en ske, smør moussen op langs kanten, så hele formen er dækket af et tyndt lag mousse. Sæt den i fryseren. Lav imens chokolade mousse.
Mørk chokolademousse
- Smelt chokoladen op til 50℃ i mikrobølgeovn (eller over vandbad).Varm 50 g piskefløde op til kogepunktet og rør den sammen med den smeltet chokolade.Pisk 200 g piskefløde til let skum og vend det ad 3 omgange i chokolademassen.Fordel moussen over græskarmousse. Sørg for der er plads til bunden.Tryk bunden forsigtigt ned i chokolademoussen, så toppen flugter med kanten af formen.Sæt moussen i fryseren i mindst 4 timer - gerne natten over.Pop moussen. ud af formen, pynt øjnene og mund med chokoladekrymmel og drys gerne lidt med kanel eller cake factor.Lad kagerne tø op i en halvtimes tid inden servering.
Flere opskrifter i samme kategori
Glutenfri Othellolagkage
Denne klassiske kage vil imponere dig med dens saftig bund, dejlig smag af mandler og en fløjsblød vanilljecreme. Kagen for alle, der elsker kager
Glutenfri Clafoutis – kirsebærkage
Denne glutenfri clafoutis er nemt, hurtigt og den perfekte dessert til sommerhygge. Pluk kirsebær fra haven og kom i gang
Verdens bedste glutenfri cookies
Sprød, chewy, perfekt afbagt og verdens bedste glutenfri cookies med 3 slags chokolade kan du lave uden bøvl
0 Comments
Discover more from anelise.dk
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
0 kommentarer