Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

...

Modtag opskrift sneak peek, trends, tips og bliv en del af mit Inner Circle

    glutenfri chokoladelagkage med hindbærcreme og rutebilskum

    glutenfri chokoladelagkage
    glutenfri chokoladelagkage2

    Eriks konfirmationskage

    Erik ønskede sig hindbærlagkage til sin konfirmation… lidt som den jeg laver til hans og Anne Sofies fødselsdag, men også med hindbærcreme fra en anden kage jeg laver.

    Resultatet blev denne glutenfrie chokoladelagkage med hindbær-/rutebilcreme og doce de leite (karamel). Der med de forskellige smagsprofiler og konsistenser giver en dejlig mundful.

    Og ja… kagen er endnu bedre dagen efter… eller dagen efter igen. Det er som om smagene smellter sammen og bliver mere intens.

    Jeg håber du også bliver glad for kagen.

    God bagelyst!

    Bager du Glutenfri chokoladelagkage med hindbær og rutebilskum, så del meget gerne dit billede med mig – enten ved at tagge min Instagramprofil @anelise_severinsen eller ved at bruge #BagmedAnelise – det sætter jeg stor pris på og det er en super god måde for dig, at støtte mig i at dele flere opskrifter. 🙏

    Har du nogle spørgsmål, skriv dem gerne herunder ved kommentar, så svarer jeg dig så hurtigt jeg kan.

    Kram og solskin ☀️
    Anelise

    Flere opskrifter i denne kategori

    Valentinskage

    Valentinskage

    Syrligt hindbærindlæg, svampet glutenfri brownie og fløjlsblød Lactée Caramel mousseOpskriften indeholder affiliate links. Det koster dig ikke noget, at benytte mine links, tilgængeld tjener jeg en lille procentdel, af det salg jeg genererer igennem mine opskrifter....

    læs mere

    Hindbærlagkage med rutebilskum

    Glutenfri hindbærlagkage med chokolade og rutebilskum

    Lagkagen her er en skøn kombination af syrlige hindbær, søde karamelliseret kondenseret mælk, glutenfri chokoladebund og den fløjlsblød let syrlig rutebilskum - Velbekomme
    No ratings yet
    Prevent your screen from going dark
    Forb. tid 30 minutter
    Tilb. tid 45 minutter
    Køletid 3 timer
    Samlet tid 4 timer 15 minutter
    Ret Dessert
    Køkken Dansk, Glutenfri
    Antal personer

    Ingredienser
      

    Glutenfri chokoladebund

    • 150 g blødt smør
    • 250 g sukker
    • 1,5 tsk vaniljesukker (eller vaniljepaste)
    • 4 stk æg
    • 250 g Anelises lyse melblanding - opskriften modtager du når du tilmelder dig nyhedsbrevet
    • 2 tsk bagepulver
    • 1/4 tsk salt
    • 2 spsk kakaopulver - Nature Cacao fra Cacao Barry

    Hindbærcreme

    • 200 g hindbærmarmelade - uden kerner
    • 200 g mascarpone
    • 50 g flormelis
    • 2 spsk frysetørret hindbær
    • 1 tsk vaniljepaste
    • 2 dl piskefløde

    Rutebilskum

    • 200 g mascarpone
    • 150 g flormelis
    • 2 dl piskefløde
    • 1 tsk vaniljepaste
    • 10 - 15 pulveriseret rutebiler

    Samling & Pynt

    • 1/2 dåse doce de leite (karamelliseret kondenseret mælk)
    • 1 bakke friske hindbær
    • spiselig blomster (f. eks. blå kornblomster)
    Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

    Sådan gør du
     

    Glutenfri chokoladebund

    • Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen til en lys og luftig creme. 
      Tilsæt æggene - 1 ad gangen og pisk til en ensartet dej. 
      Bland mel, bagepulver og salt sammen (hvis du bruger kakaopulver, så sæt den her også) og rør dejen sammen.
      Hæld dejen i 3 smurte springforme à ca. 18-23 cm i diameter (eller dæk bunden af forme med bagepapir) og bag bundene ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tjek bundene er bagt ved at stikke midten af kagen med en pind. Er pinden tør og hænger der ikke dej fast i den, er kagen afbagt.
      Lad bundene køle lidt ned inden du tager dem ud af formen.

    Hindbærcreme

    • Pisk mascarpone, flormelis, fløde og vaniljepaste sammen, til let skum.
      Tilsæt marmeladen i cremen og pisk til en let fast creme. Vend frysetørret hindbær i cremen.
      Opdel cremen i 2 lige store portioner. Sæt den til side, indtil du skal bruge den.

    Rutebilskum

    • Hak rutebiler fint vha. en minihakker. Teksturen skal være som den til kakaopulver.
      Pisk mascarpone, flormelis, fløde og vaniljepaste sammen, til let skum. Hæld pulveriseret rutebiler i og pisk til en let fast creme. Cremen skal være sprøjtbart og silkeblød uden at den er for fast og begynder at skille.
      Brug ca. 1/2 delen af cremen til at smøre toppen og siden af kagen med. Den anden 1/2 del af cremen hælder du en sprøjtepose med fransktyl og sprøjt dutter på toppen af kagen.

    Samling & Pynt

    • Sæt én bund I et fad og for siderne med kageplast. Sæt en springform eller kagering omkring kagen.
      Smør bunden med doce de leite. Fordel 1/2 delen af hindbærcreme ovenpå doce de leite.
      Sæt en bund til og tryk let, for at nivellere kagen. Smør denne bund også med karamel (doce de leite) og fordel den sidste del af hindbærcreme ovenpå.
      Sæt den sidste bund og tryk let, at at nivellere kagen. Dæk kagen med køkkenfilm og sæt den på køl i 2 - 3 timer (gerne natten over).
      Tage ringen af, fjern kageplast og smør kagen med ca. 1/2 delen af rutebilskum. Sørg for siderne er glat og pæne. Sprøjt dutter ovenpå kagen med den resterende skum.
      Pynt med hindbær, friske blomster og/eller chokolade.
      Kagen holder sig i 3 dage på køl og smager endnu bedre dagen efter du har samlet den og givet den tid til at sætte sig.
    Keyword chokolade, forår, fødselsdag, glutenfri, karamel, lagkage, sommer
    Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

    0 Comments

    0 kommentarer

    Send et svar

    Træt af kedeligt glutenfrit bagværk?

    Tilmeld dig her og modtag min opskrift på den eneste melblanding du kommer til at bruge, som giver dig saftigt og lækre bagværk


      Discover more from anelise.dk

      Subscribe to get the latest posts sent to your email.

      error: Content is protected !!