...

Glutenfri Othellolagkage

Glutenfri Othellolagkage - Anelise

Den eventyrlige kage for kage-elskere

Opskriften indeholder affiliate links. Det koster dig ikke noget, at benytte mine links, tilgængeld tjener jeg en lille procentdel, af det salg jeg genererer igennem mine opskrifter. Det hjælper mig, at blive ved med at udvikle lækre glutenfrie opskrifter til dig.

Da jeg for nylig serverede denne glutenfri Othellolagkage til deltagere på mit surdejsbrød bagekursus, fik jeg svare såsom: “den smager bedre end ved bageren” “Åh, jeg får helt tårer i øjnene at af smage den” og flere flatterende kommentarer.

Jeg blev så glad på deres vegne, for når man har cøliaki så er der. endel ting, man kan komme til at savne. 

Ikke længere tilfældet med Othellolagkage, for nu kan du bage din hel egen glutenfri Othellolagkage, som vil imponere alle dem du serverer kagen til.

Da jeg først smagte en Othellolagkage, tilbage i 2007, da jeg arbejdede ved Mærsk, blev jeg lidt “skuffede”, for jeg synes ikke kagen smagte af meget. Det var lidt af en “fersk” oplevelse. Og netop den følelse vil jeg ikke have du oplever, derfor er min kage spækket med vanilje, lækre smag af marcipan og en chokoladeglasur der smager af Nutella – 😄 ja, det fik jeg også at vide, da jeg serverede kagen. 

I stedet for bare fløde, pisket til skum, er kagen pyntet med chantilly – som i sin enkelthed er en sødere version af flødeskum og med smag af vanilje. Det synes jeg løfter smagen på kagen en smule og fuldender hele smagsprofilen. 

Velbekomme og jeg håber du nyder denne Othellolagkage.

Laver du glutenfri Othellolagkage, så del meget gerne dit billede med mig – enten ved at tagge min Instagramprofil @anelise_severinsen / Facebookprofil @Anelise.GF eller ved at bruge #BagmedAnelise – det sætter jeg stor pris på og det er en super god måde for dig, at støtte mig i at dele flere opskrifter. 🙏

Har du nogle spørgsmål, skriv dem gerne herunder ved kommentar, så svarer jeg dig så hurtigt jeg kan.

Kram og solskin ☀️
Anelise

Flere opskrifter i denne kategori

Anelises glutenfri othellolagkage

Glutenfri Othellolagkage

Svampet, fluffy og helt igennem lækker glutenfri othellolagkage, som du kan servere for alle, også dem, der tåler gluten.
No ratings yet
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samling 30 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 10 personer

Ingredienser
  

Makronbund

  • 120 g marcipan
  • 75 g flormelis
  • 50 g æggehvider

Lagkagebunde

  • 3 æg L
  • 125 g sukker
  • 1 nip salt
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 80 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk vindruekerneolie

Vaniljecreme

  • 1 stk vaniljestang - Madagascar - Mette Ravn vanilje
  • 70 g rørsukker
  • 60 g æggeblommer (svarer til 3 æggeblommer)
  • 30 g majsstivelse
  • 3 dl sødmælk
  • 2 blade husblas
  • 2 1/2 dl piskefløde

Marcipanbånd

  • 240 g marcipan
  • 120 g flormelis
  • 24 g glukosesirup

Chokoladeglasur

  • 100 g flormelis
  • 2 spsk kakaopulver, Légère 1% fra Cacao Barry
  • 3 - 4 spsk varmt vand
  • 1 tsk glukosesirup

Samling & Pynt

  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 spsk flormelis
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk skummetmælkspulver
  • Frysetørret hindbær
  • 250 g hindbærmarmelade
  • Chokoladepynt fra Monalisa Decorations
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Vaniljecreme

  • Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene med en lille kniv og smør den igennem lidt sukker på et skærebræt.
    Bring vanilje, sukker, æggeblommer, majsstivelse og mælk i en lille gryde og rør pisk alle ingredienser godt sammen med et piskeris. Sæt gryden på jævn varme og under konstant omrøring, bring cremen i kog. Det kan tage lang tid for cremen at tykne, men lad være med at skrue op for varmen, for ellers bliver cremen til røræg. Cremen skal være tyk nok, at du kan køre en finger igennem dejskraber uden at cremen "krydser over" den linje, der formes af din finger.
    Læg husblas i blød i ca. 10 minutter. Vrid den fri for vand og rør den i den varme creme.
    Sæt cremen i et fad og dæk med køkkenfilm, så hele overfladen er i kontakt med filmen. Sæt cremen på køl mens du bager bundene.
    Når cremen er kold og kages skal samles:
    Pisk cremen let, så den igen er cremet og blød.
    Pisk fløden til let skum og vend den i vaniljecremen. Gå videre til samling for vejledning om hvordan du samler kagen.

Makronbund

  • Tænd ovnen på 200° varmluft.
    Riv marcipanen groft og pisk den sammen med flormelis og æggehvider i en skål til en lind masse.
    Hæld makronmassen i ø 20 cm bageform, dækket med bagepapir i bunden.
    Bag makronbunden i ovnen i ca. 10 minutter, til den er let gylden. Lad den køle ned på en rist.

Lagkagebunde

  • Skru temperaturen på ovnen til 225° - stadig varmluft.
    Pisk æg, sukker, salt og vaniljesukker meget luftigt i en skål med en elpisker eller i køkkenmaskine. Pisk gerne længere end du ville ellers gør (ca. 7 minutter), for dette trin vil give luftige bunde.
    Rør kartoffelmel og bagepulver i en skål, og sigt det i æggemassen.
    Tilsæt olie, og vend forsigtigt rundt, til dejen er ensartet og luftig.
    Hæld dejen ud på 2 bageforme ø 20 cm - dækket med bagepapir i bunden.
    TIP: Du kan også vælge at hælde dejen ud på en bradepande og efter afbagning skær 2 bunde af ø 20 cm - men jeg synes der kommer for meget spild på den måde og jeg kan godt lide mine bunde er lidt "tykkere" end de gængse lagkagebunde.
    Bag bundene i ovnen i 10 - 15 minutter, til de er let gylden. Tag bundene ud af ovnen, og vend dem ud på et nyt stykke bagepapir, der er drysset med lidt sukker. Fjern bagepapiret fra bunden, mens den stadig er lun. Afkøl bunden inden du samler kagen.

Marcipanbånd

  • Ælt marcipan sammen med flormelis og glukosesirup til en ensartet masse.
    Rul den ud på et let drysset bord (brug kartoffelmel) i passende størrelse, så den dækker kagen i både højde og diameter.
    Du kan godt gør marcipanklar på forhånd. Pak den tæt med køkkenfilm og lad den står i stuetemperatur til du skal bruge den. Når kagen er samlet, kan du måle højden og vær sikker på du skærer marcipanbåndet i den rigtige højde.

Chokoladeglasur

  • Rør flormelis, kakaopulver og lidt vand sammen til en tilpas konsistens. Tilsæt glukosesirup og rør glasur ensartet.
    TIP: Glasur skal hverken være for runny og for stiv. Den skal løbe langsomt ned af skeen, når du løfter den op af skålen.

Samling & Pynt

  • Start med makronbunden. Sæt en lilleklat vaniljecremen mellem fadet og makronbunden.
    Sæt kageringen (i lidt større størrelse end bunden), sæt kageplast på indersiden af kageringen og stram kageringen forsigtigt, så den omringer bunden, uden at presse den alt for meget ind. Sørg for kageplast er jævnt fordelt langs siden af kageringen.
    Del vaniljecremen i 2 ens portioner.
    Smør et tyndt lag marmelade ovenpå makronbunde. Tilsæt 1 portion af vaniljecremen ovenpå. Tag en lagkagebund og sæt den forsigtigt ovenpå cremen. Tryk den let, så den er i vatter.
    Smør et tyndt lag marmelade ovenpå lagkagebunden. Tilsæt 1 portion vaniljecreme. Tag den sidste lagkagebund og sæt den forsigtigt ovenpå cremen. Tryk den let, så den er i vatter.
    Smør glasur ovenpå kagen og sæt den på køl i 3 timer, for at sætte sig.
    TIP: har du andre ting i dit køleskab, som kan afgive smag på kagen, dæk kagen med plastikfilm. Er din kagering højere end kagen, så gør det ikke noget, den allerede er smurt med glasur. Ellers, er det en god idé, at vente med at smøre glasuren på, når kagen har sat sig.
    Chantilly:
    Pisk fløden, flormelis, vaniljesukker og skummetmælkspulver sammen til et fast, sprøjtebart flødeskum. Pas på du ikke overpisker fløden, for den vil skille og se (og smag) underlidt ud.
    Sæt marcipanbånd rundt om kagen og afslut med chantilly cremen på toppen. Jeg brugte sprøjteposen med en fransktyl for at lave kanten og stjernetyl for at pynte toppen af kagen. Drys med lidt frysetørret hindbær og tilsæt chokoladepynt.
Keyword bagværk, fødselsdag, glutenfri, kage, lagkage
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

0 Comments

0 kommentarer

Send et svar


Discover more from anelise.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

error: Content is protected !!