Brownie-passionsfrugt flødeboller
Intens mørk chokolade, fudgy mælkekaramel & passionsfrugt
Der findes kun én ting, der er bedre end brownie… en brownie-flødebolle med passionsfrugtskum.
Forleden lavede jeg denne brownie-flødebolle. Både fordi mine børn havde længe bedt om kage, men også fordi jeg vil øve mig i “flødebolle-sprøjtning-teknikken”.
Brownien er lavet med 70% chokolade og fuldender sin lækker smag med syrligt passionsfrugtskum. Det, der gjorde mig mest glad, var da min datter kom og sagde: “mor, det er den bedste flødebolle jeg nogensinde har smagt”… jeg kunne ikke ønske mig bedre feedback.
Jeg håber du bliver lige så glad for denne hybrid-kage-flødebolle, som min familie er blevet.
God bagelyst!
Dette indlæg indeholder affiliate links.
Mørk chokolade Brownie
12 stk.
200 g smør
200 g ekstra mørk chokolade (Callebaut 70-30-38)
3 æg
175 g sukker
100 g mandelmel
25 g rismel
1/4 tsk. salt
80 g hakkede ristet valnødder
Smelt smørret ved lav varme. Tag gryden af varmen og tilsæt chokolade. Lad massen trække lidt og rør indtil chokoladen er helt smeltet.
Pisk æg og sukker til en lys og luftig creme. Vend chokoladesmør i æggesnapsen.
Bland mandelmel og rismel sammen i en skål. Tilsæt mel og vend det forsigtigt i. Tilsæt salt og hakkede valnødder i og vend forsigtigt indtil dejen er homogen.
Hæld dejen i en smurt bageform på ca. 42×42 cm. Bag kagen ved 175°C varmluft i 12 min.
Lad den køle ned og skær bund med en rund udstikker på 4 cm.
TIP: Du kan også bag brownien i en 18x24cm form. Så vil bunden være højere, men det er næppe et problem.
Fudgy salted mælkekaramel
1 dåse kondenseret mælk
1 tsk salt flager
Vask dåsen og fjern klistremærket. Sæt den i en gryde, dækket med vand og lad den koge op. Skru ned for varmen, så vandet simrer lige så stille i 3 timer.
Hold øjet med at dåsen altid forbliver dækket med vand, for at undgå tryk i den.
Lad dåsen køle ned og hæld karamellen i en skål, tilsæt salt og rør godt i den.
Sprøjt en dut af karamel midt i bunden, lige så høj som du kan.
Gem karamellen i køleskabet i en lufttæt behølder.
Passionsfrugtskum
125 g sukker
60 g glukosesirup
40 g vand
75 g pasteuriserede æggehvider
15 g sukker
1/4 tsk æblesyre (eller citronsyre)
3-4 tsk frysetørret passionsfrugt pulver
Bring den første del af sukkeret, glukosesirup, æblesyre og vand i kog. Lad den kog uden områring indtil temperaturen rammer 118C.
Pisk imellemtid æggehviderne til den skummer og tilsæt så den sidste del af sukkeret. Pisk videre i laveste hastighed.
Når temperaturen på sukkerlaget er nået 118C, hælder du det i æggehviderne i en tynd stråle, mens du fortsæt pisker i laveste hastighed. Når alt sukkerlageret er inkormporeret, pisker du skummet i højeste hastighed, indtil du får en tyk, fast og afkølet flødebollerskum. Det kan gå op til 15 minutter.
Tilsæt passionsfrugtpulver og pisk lidt mere, indtil det hele er blandet godt sammen.
Flyt skummet til en sprøjtepose med en store rundtyl og sprøjt toppe ovenpå karamellen. Lad dem sætte sig, mens du gør chokoladen klar.
Passionsfrugt chokolade overtræk
300 g W2 hvid chokolade fra Callebaut
30 g kakaosmør
1 tsk frysetørret passionsfrugt
Smelt chokoladen sammen med kakaosmør op til 45C. Køl den ned til 37C, rør passionsfrugtpulver i chokoladen og køl den yderligere til 27C. Varm chokoladen op til 29C og flyt den til en skål, eller et glas, der er lidt større end dine flødeboller (og lidt dybbere).
Dyp flodebollerne ned i glasset, til chokoladen dækker bunden. Træk flødebollen langsomt op og sæt den på en bageplade beklædt med bagepapir.
Marmoreret gold og mørk chokolade
Smelt den mørke chokolade op til 50C, køl den ned til 27, mens du rører i den lige så stille. Varm den op til 31C.
Smelt Gold chokolade op til 45C, køl den ned til 27C og varm den op igen til 29C.
Hæld den mørke chokolade i en skål og med en teske, hæld et par klatter af gold chokolade. Brug en pind til at blande det to chokolade, bare en lille smule.
Dyp bunden af en flødebolle. Stil den på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld et par klatter af gold chokolade i skålen med mørke chokolade en gang til, rør lidt med en pind og dyp den næste flødebolle. Fortsætte indtil alle flødeboller er dækket med marmoreret chokolade.
Gem flødeboller på køl indtil servering.
Velbekomme 💖
0 Comments
Discover more from anelise.dk
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
0 kommentarer