...

Brookie – Brownie og cookie

Brookie - Anelise Severinsen Den Store Bagedyst
Brookie fra Anelise - Den Store Bagedyst

Fudgy, lækker og instens chokolade smag

BROOKIE… svampet brownie med sprød let saltet cookie – what’s not to like? 💝😍

Foreningen af to verdener, der passer så godt sammen ☀️💝

Lækre kager behøver ikke altid være mega indviklet, med flere lag, mousser, ganacher og alt det der… det kan sagtens være en enkel brownie piftet op med sprød cookie. 👌🏼

Denne brookie er blevet mega poplulær til alle dem, jeg bage til… forleden havde jeg en pop-up kageshop med disse Brookies her… hele herligheden blev udsolgt ret hurtigt. 

Men jeg synes stadig at Brookie skulle hedde browkie… 😂😂 dog er jeg nok den eneste, der synes det – hvad tænker du?

Brookie er perfekt til bagning sammen med ungerne.

God bagelyst!

PS: vil du bage denne her glutenfri, kan du erstatte med min glutenfri lys melblandig lige ud.

Brownie

12 stk.

100 g smør
100 g mørk chokolade
2 æg
90 g sukker
75 g hvedemel
1 nip salt

Tænd ovnen på 175°C varmluft.
Smelt smørret ved lav varme og tilsæt chokolade knapper (eller hakket) i gryden og tag den ud af varmen. Lad chokoladen trække i et par minutter inden du rører i den, indtil chokoladen og smørret er godt blandet sammen.

Pisk æg og sukker til en lys og luftig creme. Vend chokoladesmør i æggesnapsen. 

Tilsæt mel og salt og vend det forsigtigt. Fyld 12 muffinsforme ca. 1/3 del op og bag dem midt på ovnen i 12 minutter.

Cookiedej

60 g sukker
70 g brun farin
70 g blødt smør
1/2 æg (ca. 25 g)
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljesukkeer
100 g chokolade knapper (gerne mørk)

Pisk sukker, brun farin og smør godt sammen, tilsæt æg og pisk igen til en ensartet dej.

Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål og hæld dem i dejen – lidt ad gangen og under omrøring. Tilsæt chokoladeknapperne og rør lidt igen. 

Pas på du ikke rør for meget i dejen, når du tilsætter melet, for ellers får du en mushy cookie i stedet for en sprød én af slagsen.

Tag brownie af ovnen og hæld ca- 1 spsk cookie dej ovenpå hver muffin. Du må gerne del dejen i det samme antal muffins du har, for et mere ensartet udtryk. 

Bag kagerne igen i ca. 12-15 minutter.

Tag kagerne af ovnen og lad dem køle ned på en rist. Nyd dem som de er… kagerne her, har ikke bruge for andet. 

4 Comments

4 Kommentarer

  1. Grethe

    Cookiedej – skal chokoladeknapper smeltes inden de røres i dejen ???

    Svar
    • anelise.dk

      Hej Grethe, tak for dit spørgsmål. 🙂 Nej, det behøver de ikke, du tilsætter dem bare som de er. Så smelter de i ovnen og bliver lige som de cookies man kan købe – bare bedre 🙂

      Svar
  2. Anette Rosenblad

    Der er hvedemel, så den er ikke glutenfri ?

    Svar
    • Anelise Dahlstrøm Severinsen

      Hej Anette, ja lige denne opskriften er med hvedemel. 🙂 Men hvis du læser noterne, så kan du se, at du kan erstatte hvedemel med min glutenfri melblanding, hvis opskrift du kan få tilsendt, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev. 🙂 Kh Anelise

      Svar

Send et svar


Discover more from anelise.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

error: Content is protected !!