...

Oldemors Glutenfri Æblekage

Varm eller kold, kagen smager skønt af efterårshøst

Siden min mand og jeg har været kærester, har han lavet denne kage til os. Det er en kage, der har tit været tilsted i hans familie komsammen. 

Jeg troede den var min svigermors opskrift. Indtil for nyligt, hvor hun fortalte mig, at opskriften faktisk stammer fra hendes mor.

Så skulle den selvfølgelig hedde Oldemors æblekage. 

De udblødte rosiner i portvin giver kagen et anderledes smag. Det er som om de er den bedste kombo til æbler og kanel.

Og kagen smager mega godt, uanset om den er nybagt og syadig varm eller om den har overnattet i køleskabet og er kold.

Min svigermor tilsætter ekstra rosiner og portvin, min mand laver med dobbelt så mange æbler… så mon ikke du finder lige den version du bedst kan lide?

Jeg vil blive SÅ glad, hvis du kom tilbage hertil og skrev en kommentar. Eller over på min Instagramprofil @anelise_severinsen 🙏

Oldemors Glutenfri æblekage

Glutenfri æblekage - oldemors opskrift fra Anelise

Oldemors Glutenfri Æblekage

Denne opskrift er fra min mands mormor. Jeg må indrømme, at den er den bedste æblekage jeg nogensinde har spist. Kagen har lækre karamelliseret æblestykker og rosiner, der udblødes i portvin... den er bare WOW.
No ratings yet
Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 20 minutter
Bagetid 45 minutter
Samlet tid 3 timer 5 minutter
Ret Dessert
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 1/2 dl rosiner
  • 1/2 dl portvin
  • 1/2 kg æbler - skrællet og ternet
  • 1/2 dl sukker
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl glutenfri lys melblanding
  • 1 1/2 dl sukker
  • 125 g smør - koldt og ternet
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

  • Udblød rosinerne i portvin i mindst 2 timer (du må gerne lade dem trække natten over for ekstra smag).
    Rør æblestykker sammen med sukker og kanel i et ildfastfad. Tilsæt udblødte rosiner samt portvin (hvis der er noget tilbage) og rør sammen med æblerne.
    Lav en crumble ved at smuldre mel, sukker og smør sammen og fordel dejen ovenpå æblerne.
    Bag kagen I forvarmet ovn - 180 grader varmluft i 45 minutter.
    Servér kagen sammen med creme fraiche eller flødeskum. Spis den varm eller kold. Begge dele smager skønt.
Keyword glutenfri
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

0 Comments

0 kommentarer

Send et svar


Discover more from anelise.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

error: Content is protected !!