...

Glutenfri Halloween boller – grillkul

Sjovt bagværk til Halloween hygge

Jeg elsker Halloween og har altid syntes det er sådan en festlig højtid. Selvom man ikke fejrer det så meget her i Danmark, synes jeg at der er kommet flere og flere hkse, spøgelser og andre (u)hyggelige kreaturer hjemme hos os de sidste år.

Indrømmet, overskudet har ikke altid været der til at lave noget helt vildt sjovt. Men vi har holdt Halloween fest til vores nære venner et par gange, og det var smadderhyggeligt – med gyserfilm og det hele. 😵‍💫🙈😂

Sidste år så jeg disse boller hos de søde og dygtige Lene fra Bagvrk og jeg blev helt vildt inspireret til at bage en glutenfri version til ungerne. 

Det var sådan en stor succes, at min søn bad om netop disse boller, da han skulle til hyttetur med sit volleyhold forleden.

Det var også en rigtig god mulighed for at udvikle en slags gærdej, der kan trilles, lige som om der var gluten i.

Så her får du en hel ny opskrift, hvor der bliver både brugt husk og xanthangummi. Bollerne er bedst spist på dagen, men de kan sagtens varmes igen og så er de lige som nybagt.

God bagelyst ☄️

PS: kom tilbage og skriv en kommentar til opskriften, når du har prøvet den. Det er noget sjovere at udvikle opskrifter, når du er en del af processen. 💖

Halloweenboller glutenfri gløder

Glutenfri grillkul boller - Halloween

Glutenfri Halloween Boller - Grillkul

Denne opskrift er stærkt inspireret af Lene Tranberg fra bagvrk.dk. Den lavede jeg første gang sidste år og det var et stort hit host min søn. Så meget, at han selv bad om disse boller i år. Lav dem til halloween og imponerer dine gæster med disse glødende grillkul fra helvede.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævning 45 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Snack
Antal 8 stykker

Ingredienser
  

Gærdej

  • 10 gram tørgær
  • 30 gram sukker
  • 100 gram lunken mælk
  • 8 gram Husk - - pulver
  • 150 gram lunkent vand
  • 300 gram glutenfri lys melblanding
  • 1 tsk salt - - flager
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 æg
  • 35 gram smør - smeltet, afkølet
  • 1 tsk rød pastafarve

Sort krakeleret dej

  • 1 dl vand
  • 1 tsk sort pasta farve
  • 2 gram tørgær
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 1 spsk sukker
  • 1/4 tsk salt - fint
  • 100 gram rismel
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Gærdej

  • Smelt smør. Varm mælken til den er lun (ca. 37 grader).
    Pisk husk sammen med lunkent vand i ca. 10 sekunder. Lad den trække til den bliver til en gelemasse - det tager højst et pair minutter.
    I en skål bland alle de tørre ingredienser, lav et hul i midten og tilsæt æg, mælk, smør og husk massen. Rør det hele i køkkenmaskinen ved lav hastighed indtil der ikke længere er synligt mel. Skru hastigheden op til middelhøj og rør dejen i 5 minutter. Den ekstra tid gør, at dejen bliver glattere og får en flottere overflade.
    Hæld dejen på en let melet overflade og lav en pølse ud af dejen. Skær den i 8 lige stykker. Tryk hver stykke dej lidt flad og samle hjørnerne, så det ligner en lille konvolut. Vend samlingen ned af og med hulet hånd tril dejen til en bolle. Læs den på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for der er god afstand mellem bollerne, så der er plads til at smøre den sorte dej.
    Dæk bollerne med køkkenfilm og lad den hæve i 30 minutter.

Krakeleret dej

  • Pisk vand og den sorte pasta farve sammen, til farven blander helt i vandet. Tilsæt tørgær og sukker og pisk igen.
    Tilsæt de resterende ingredienser og pisk godt i dejen, till den er homogen. Hvis dejen er for tyk, kan du tilsæt lidt ekstra olie/vand. Den optimal konsistens, er når dejen flyder langsom ned fra skeen. Dæk skålen med køkkenfilm og lad den trække i 15 minutter.
    Smør et tykt lag sorte dej på hver bolle (brug gerne en handske, ellers får du sorte fingre). Sørg for hele overfladen er dækket med den sorte dej.
    Lad bollerne hæve i 15 minutter - uden at dække den til. Det sørger for den sorte dej tørrer lidt i overfladen, som vil så krakelere under bagningen.
    Bag bollerne i 20 minutter i den nederste rille ved 210 grader - over og undervarme.
    Lad bollerne køle ned på en rist og nyd dem med smør, ost, marmelade eller noget helt fjerde.
Keyword glutenfri, halloween
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter fra kategorien

Glutenfri Toastbrød

Glutenfri Toastbrød

Med få ingredienser kan du selv bage et luftigt og velsmagende toastbrød, der smager som det købte, men helt uden gluten.

læs mere
Glutenfri gulerodsbrud

Glutenfri gulerodsbrud

Denne opskrift på glutenfri gulerodsbrud er for dig, der har savnet bløde, lækre og mættende glutenfri version af det klassiske gulerodsbrud

læs mere
Fastelavnsdonut med solbærcurd

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Syrlig solbærcurd, blød og rund vanilje chantillyAf alle kager i verden, er vandbakkelserne min yndlings slags... Som barnet spiste jeg tit vandbakkelser fyldt med dulce de leche, og var noget jeg tit købte ved bageren, fordi... tja, det er ikke noget man selv laver...

læs mere

0 Kommentarer

0 kommentarer

Send et svar


Discover more from anelise.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

error: Content is protected !!