...

Glutenfri Græskarboller

Saftige, bløde og lækre boller til efterårshygge

Glutenfri græskarboller er noget jeg har været i tvivl om det var noget man skulle kaste sig ud i.  

I flere år har jeg set opskrifter på græskarboller, med rigtig græskar i dejen og tænkte det var noget mærkeligt.

Men ved du hvad? Det er spor ikke mærkeligt. Det er de lækreste boller man kan få og det passer endda perfekt til sæsonen. 

Misforstå mig ikke, jeg elsker græskar. Men har aldrig spist det i bagværk indtil nu.

Græskarmos giver bollerne en dejlig saftig krumme og en let sød, nødagtig smag.

Denne opskrift på glutenfri græskarboller er nem og hurtig at bage. Og når du nu skal til at koge græskar, kan du lige så godt lave en stor portion og sæt resten i fryseren. Jeg har prøvet det og optog græskarmos giver de samme lækre boller.

Nederste på siden, har jeg et forslag til dig, hvis du vil bage søde og krydret græskarboller.

God bagelyst 🎃

PS: kom tilbage og skriv en kommentar til opskriften, når du har prøvet den. Det er noget sjovere at udvikle opskrifter, når du er en del af processen. 💖

Græskraboller i gryden

Glutenfri Græskarboller - Anelise

Glutenfri Græskarboller

Denne opskrift overraskede mig. For jeg har altid forestillet mig, at græskar ikke passede godt i brød/boller. Sikke en fejl. Græskarmos giver bollerne en lækker "mushiness" og en dejlig smag. Du kan sagtens droppe græskar udtrykket og bare lave almindelige boller. De smager lige så godt, uanset om de ligner græskar eller ej.
No ratings yet
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 45 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Snack, Tilbehør
Antal 13 boller

Udstyr

  • 13 kødsnor på ca. 90 cm hvis du laver bollerne som græskar

Ingredienser
  

  • 150 gram græskarmos - kogt græskar i letsaltet vand til mørt, afkølet
  • 1,5 dl sødmælk - varmet op til 37 grader
  • 75 gram smør - smeltet
  • 9 gram tørgær
  • 50 gram sukker
  • 1 tsk gurkemejer
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 æg - M/L
  • 1 tsk salt
  • 400 gram glutenfri lys melblanding
  • 6 gram HUSK
  • 1 dl varmt vand
  • Solsikkeolie til snoren
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • 13 mandler til pynt
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

  • Skær og skræl græskaret i tern. Kog den i letsaltet vand indtil den er mør, når du stikker den med en gaffel). Hæld vandet fra og mos græskar til en fin og jævn mos. Lad den køle ned.
    TIP: Har du græskar til overs, kan du fryse portionsstørrelse til senere bagning ellr du kan bruge den til aftensmaden.
    Pisk husk I vandet i 10 sekunder og lad den træk mens du måler og forbereder de resterende ingredienser.
    Rør alle tørre ingredienser sammen i en skål. Lav i fordybning i midten af skålen og tilsæt den lunken mælk, æg, smeltet smør og husk i. Rør ved laveste hastighed indtil melet er godt inkorporeret i dejen. Tilsæt græskarmos og rør dejen ved mellemhøj hastighed i 5 minutter. Dejen skal være lidt klistret, så stå imod fristelse ved at tilsætte mere mel.
    TIP: Den lange omrøring gør at dejen bliver mere smidig og glattere i udseende. Har du ikke en røgmaskine kan du sagtens ælte dejen i hånden, det tager bare længere tid.
    Hæld dejen på et let melet bord (jeg bruger rismel til dette formål). Hæld lidt mel på dine. hænder og form en tyk pølser af dejen. Del den i 13 lige store stykker.
    Tryk hver stykke dej lidt flad og saml hjørnerne som om det var en konvolut. Vend den om, så samlingerne ligger nederste på bordet og tril dejen forsigtigt med lidt mel på bordet. Flyt bollerne over på en bageplade dækket med bagepapir.
    Hæld lidt solsikkeolie i en skål og læg snore herinde.
    For at forme græskar: Tag en snor og læg midten ovenpå bollen, rul bollen forsigtigt så snoren nu lægger mod bordet. Lav en kryds med snoren og rul bollen tilbage. Lav endu et kryds, som placeres mellem den første kryds. Rul bollen igen og bind snoren øverste på bollen.
    TIP: Lad være med at stramme snoren for meget omkring bollerne. Ellers vil dejen hæve mellem snorene.
    Lav bollerne hæve tildækken med køkkenfilm i ca. 40 minutter.
    Varm oven til 220 grader (over og undervarme).
    Pensl bollerne med sammenpisket æg og placer en mandel øverste, for at forme græskar stilke. Bag bollerne i 20 minutter i den nederste rille.
    Lad bollerne kølle helt ned på en rist inden du skære i dem.

Almindelige boller bagt i støbejernsgryde

  • Vil du droppe alt det arbejdet med snoren, kan du sagtens lave almindelige boller.
    Tril bollerne som beskrevet øverste i opskriften, men del dejen kun i 7 boller (eller det antal, der passer til din gryde).
    NOTE: Min støbejernsgryde er en brødform/gryde med låg fra LeCreuset. Jeg kan godt lide den fordi kanterne er ikke så høje, så det er nemmere at håndtere dejen. Jeg har en anden støbejernsgryde fra IKEA, den bruger jeg mest til når jeg bager surdejsbrød, fordi den er aflanget. Men den høj kant gør det lidt vanskeligere at håndtere dejen. (Ikke reklame).
    Dæk bunden af gryden med bagepapir og læg bollerne derinde med ca. 2 cm imellem dem. Sæt låg på og lad bollerne hæve i 40 minutter.
    Tænd oven ved 220 grader varmluft. Når bollerne er hævet og ovnen er varm, bag bollerne i 20 minutter. De første 10 minutter skal låget være på. Tag låget af derefter og bag bollerne de sidste 10 minutter.
    Når bollerne er bagt, pensl dem med smeltet smør mens de stadig er varme. Lad bollerne kølle helt ned på en rist inden du skærer i dem.

Noter

Vil du gerne bage søde græskarboller?
Så kan du skrue lidt mere på sukkeret ved at tilføje 15 gram ekstra og en 1 tsk Cake Factor krydderimix fra Mill & Mortar  
Keyword glutenfri, halloween
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter fra kategorien

Glutenfri Toastbrød

Glutenfri Toastbrød

Med få ingredienser kan du selv bage et luftigt og velsmagende toastbrød, der smager som det købte, men helt uden gluten.

læs mere
Glutenfri gulerodsbrud

Glutenfri gulerodsbrud

Denne opskrift på glutenfri gulerodsbrud er for dig, der har savnet bløde, lækre og mættende glutenfri version af det klassiske gulerodsbrud

læs mere
Fastelavnsdonut med solbærcurd

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Syrlig solbærcurd, blød og rund vanilje chantillyAf alle kager i verden, er vandbakkelserne min yndlings slags... Som barnet spiste jeg tit vandbakkelser fyldt med dulce de leche, og var noget jeg tit købte ved bageren, fordi... tja, det er ikke noget man selv laver...

læs mere

0 Kommentarer

0 kommentarer

Send et svar


Discover more from anelise.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

error: Content is protected !!