Glutenfri Lava kage med chokolademælk
Nem, hurtig og overdådig chokoladekage
Denne glutenfri lava kage er noget at det nemmeste bagværk, som alligevel ser mega imponerende ud.
Tilbage da jeg boede i Brasilien, var Petit-Gateau én af de kager min daværende teenage-bror elskede at imponere os med.
Petit-Gateau er i virkelighen en lava kage – en lillekage lavet i en muffinsforme, som er blød og flydende indeni.
Du skal ikke være bange for kagen er rå og ubagt. Det er den ikke. Den bløde midte er chokoladefondant, da har så høj indhold af fedt og sukker, at den bliver ved med at være blød.
Her i Danmark kunne jeg ikke finde nogen referencer til Petit-Gateau som vi kender i Brasilien, Frankrig og andre lande. Det jeg landt i stedet for var Lava Kage eller Chokoladefondant. Som jeg kan se, er de 3 den samme kage med forskellige navne.
Anyway, jeg havde noget kakaomælk fra Van Houten til overs, som jeg fik fra Callebaut. Kakaomælken er rig, lækker, tyk og smager af smeltet mørk chokolade.
Jeg kom så til at tænke på min brors Petit-Gateau og kastede mig ud i at lave denne her opskrift, som er hurtig at lave, nemt og smager som en drøm.
Du kan servere kagen med friske frugter og is til. Jeg foretrækker den lige som den er, kun med lidt flormelis og Gold Chocrocks fra Monalisa Decoration. Det gør jeg fordi den bløde midte (chokoladefondant) er så lækker, at jeg vil kun smage den.
Til opskriften bruger jeg ingredienser jeg fik fra Callebaut/Monalisa. Så der er nok lidt reklame i den.
God bagelyst og lad mig vide hvad du synes om desserten herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele din dessert med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise på Instagram.
God bagelyst 💖
Glutenfri Lava kage med chokolademælk
Udstyr
Ingredienser
Sådan gør du
Flere opskrifter fra denne kategori
Glutenfri Othellolagkage
Denne klassiske kage vil imponere dig med dens saftig bund, dejlig smag af mandler og en fløjsblød vanilljecreme. Kagen for alle, der elsker kager
Glutenfri Clafoutis – kirsebærkage
Denne glutenfri clafoutis er nemt, hurtigt og den perfekte dessert til sommerhygge. Pluk kirsebær fra haven og kom i gang
Verdens bedste glutenfri cookies
Sprød, chewy, perfekt afbagt og verdens bedste glutenfri cookies med 3 slags chokolade kan du lave uden bøvl
2 Comments
2 Kommentarer
Send et svar
Discover more from anelise.dk
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Hejsa. Hvornår skal kakaomælken i? Tak for en masse spændende og lækre opskrifter 🥰
Hej Gitte, hovsa… kan godt se den smuttede. Opskriften er opdateret. Du tilføjer kakaomælken efter du har rørt melet i. 🙂 Selv tak du, hvor jeg er glad for du synes! ❤️❤️