Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

...

Modtag opskrift sneak peek, trends, tips og bliv en del af mit Inner Circle

    Glutenfri Fastelavnsboller med creme

    Anelises Glutenfri Fastelavnsboller med creme

    Den saftigste glutenfri gærdej

    Jeg kan bare ikke lade være!

    Min gærdej er noget jeg konstant videreudvikler på… det gør jeg fordi jeg vil opnå den samme konsisten som når man har en gærdej med gluten at gøre.

    Så i modsætning til mange af mine opskrifter, bruger jeg Fiber Husk til denne her… simpelthen fordi den gør dejen mere smidig. Og så kan man arbejde på den, som om der var gluten i. Den bagside af at bruge Husk, er disse boller har det bedste med at blive spist på dagen de bliver bagt. Ellers bliver de en smule tør, medmindre du varmer dem påny.

    Anyway, spiser du disse boller så snart de er afkølet og pyntet, har du de lækreste og saftigste boller du kunne ønske dig. Og de smager af hel almindelige boller.

    Du kan sagtens variere fyldet… her er den klassisk med hindbær marmelade og vaniljecreme.

    Til opskrifterne brugte jeg Dr. Oetkers produkter, som jeg er ambassadør for – så det er nok reklame.

    Lad mig vide hvad du synes om fastelavnsbollerne herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele din dessert med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise på Instagram.

    God bagelyst 💖

    Fastelavnsboller med creme Glutenfri

    Glutenfri Fastelavnsboller med creme

    Her får du en klassisk opskrift på en fastelavnsboller, lavet på en lækker glutenfri gærdej og fyldt med bagestabil vaniljecreme - vil du pifte den op, kan du sagtens tilføj bær marmelade sammen med cremen inden afbagningen.
    4.75 fra 4 stemmer
    Prevent your screen from going dark
    Forb. tid 15 minutter
    Tilb. tid 20 minutter
    Hævning 45 minutter
    Samlet tid 1 time 20 minutter
    Ret Snack
    Køkken Nordisk
    Antal boller

    Ingredienser
      

    Gærdej

    • 150 g sødmælk - lunken
    • 100 g vand - varmt
    • 6 g Husk
    • 50 g sukker
    • 10 g tørgær - (eller 45g frisk gær)
    • 300 g glutenfri lys melblanding
    • 1 tsk salt flager
    • 2 tsk bagepulver
    • 1 æg
    • 50 g smør - smeltet
    • 1/2 tsk kardemomme - kan undlades
    • 1 tsk æblecidereddike

    Fyld

    • Hindbær marmelade
    • 1 pose Vaniljecreme, bagestabil - Dr. Oetker
    • lidt ekstra vanilje twisters - efter ønske - Dr. Oetker

    Glasur

    • 1 pose Chokolade Icing & Frosting - Dr. Oetker
    • Krymmel

    Øvrig

    • 1 sammenpisket æg til pensling
    Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

    Sådan gør du
     

    Gærdej

    • Pisk det varmt vand (ikke kogende, men bare varmt) sammen med Husk i maks 10 sekunder. Lad det træk mens du vejer og forbereder de øvrige ingredienser.
      Pisk gæren sammen med sukker og mælken, lad den træk lidt.
      Bland de tørre ingredienser sammen, hæld gærmælk, Husk-gelé, æblecidereddike, smeltet smør og æg i og rør dejen ved lav hastighed, indtil melet er godt blandet sammen med de øvrige ingredienser.
      Skru hastigheden til mellem-høj og rør dejen i 5 minutter.
      Hæld dejen på en let drysset overflade, ælt den lidt med hænderne, så du former en lidt aflange pølser. Del dejen i 9 ens stykker og tril hvert styk til en bolle. Tryk bolden lidt flad, sæt en 1/2 tsk. marmelade i midten, dæk med lidt vaniljecreme og luk dejen omkring fyldet. Vend bolle om, så samlingen står mod bordet og tril den lidt til en hel rund bolle.
      Sæt alle 9 boller på en bageplade, dækket med bagepapir og lad bollerne hæve i 45 minutter - tildækket med køkkenfilm.
      Tænd ovnen ved 210° grader varmluft. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i 20 minutter, på den midterste rille.
      Lad bollerne køle ned på en rist.

    Vaniljecreme

    • Følg instruktionerne på pakken. Hæld cremen i en sprøjtepose og tryk lidt fyld i hver bolle.
      Med den overskydende creme kan du lave dutter af creme og sæt dem i fryseren. Så har du creme klar til næste omgang fastelavnsboller.

    Chokoladeglasur

    • Følg instruktionerne på pakken - efter icing (og ikke smørcreme).
      Dyp hver bolle i glasuren og løft den lige så stille op. Sæt den på risten igen og drys med valgfrit krymmel.
      Velbekomme!
    Keyword fastelavn, glutenfri, Snacks
    Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

    Flere opskrifter fra denne kategori

    Glutenfri Yellowstone-biscuits

    Glutenfri Yellowstone-biscuits

    Disse biscuits er nemme at lave. Du skal hverken ælte eller hæve dejen. Og så smager de himmelsk! De er perfekte som tilbehør til en god gryderet, en lækker pulled pork eller bare med lidt smør og ost.

    læs mere
    Glutenfri Toastbrød

    Glutenfri Toastbrød

    Med få ingredienser kan du selv bage et luftigt og velsmagende toastbrød, der smager som det købte, men helt uden gluten.

    læs mere

    2 Comments

    2 Kommentarer

    1. Marianne

      Hej,
      Jeg har netop forsøgt at bage dem, men de blev virkelig brankede med 210 grader varmluft – og de fik endda kun 16-17 min (dumme mig fik ikke holdt godt nok øje med dem 😢). Kan det passe med tiden, eller er det bare min ovn der er “for effektiv”?

      Svar
      • Anelise Dahlstrøm Severinsen

        Hej Marianne, jeg bager dem altid med 210 grader varmluft, men det tyder på din ovn er noget mere effektiv – du kan prøve at bage med 200 grader og hold gerne øje med dem undervejs, så du kan finde ud af hvor længe de skal have i din ovn.

        Svar

    Send et svar

    Træt af kedeligt glutenfrit bagværk?

    Tilmeld dig her og modtag min opskrift på den eneste melblanding du kommer til at bruge, som giver dig saftigt og lækre bagværk


      Discover more from anelise.dk

      Subscribe to get the latest posts sent to your email.

      error: Content is protected !!