Brookie – Brownie og cookie
Fudgy, lækker og instens chokolade smag
BROOKIE… svampet brownie med sprød let saltet cookie – what’s not to like? 💝😍
Foreningen af to verdener, der passer så godt sammen ☀️💝
Lækre kager behøver ikke altid være mega indviklet, med flere lag, mousser, ganacher og alt det der… det kan sagtens være en enkel brownie piftet op med sprød cookie. 👌🏼
Denne brookie er blevet mega poplulær til alle dem, jeg bage til… forleden havde jeg en pop-up kageshop med disse Brookies her… hele herligheden blev udsolgt ret hurtigt.
Men jeg synes stadig at Brookie skulle hedde browkie… 😂😂 dog er jeg nok den eneste, der synes det – hvad tænker du?
Brookie er perfekt til bagning sammen med ungerne.
God bagelyst!
PS: vil du bage denne her glutenfri, kan du erstatte med min glutenfri lys melblandig lige ud.
Brownie
12 stk.
100 g smør
100 g mørk chokolade
2 æg
90 g sukker
75 g hvedemel
1 nip salt
Tænd ovnen på 175°C varmluft.
Smelt smørret ved lav varme og tilsæt chokolade knapper (eller hakket) i gryden og tag den ud af varmen. Lad chokoladen trække i et par minutter inden du rører i den, indtil chokoladen og smørret er godt blandet sammen.
Pisk æg og sukker til en lys og luftig creme. Vend chokoladesmør i æggesnapsen.
Tilsæt mel og salt og vend det forsigtigt. Fyld 12 muffinsforme ca. 1/3 del op og bag dem midt på ovnen i 12 minutter.
Cookiedej
60 g sukker
70 g brun farin
70 g blødt smør
1/2 æg (ca. 25 g)
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljesukkeer
100 g chokolade knapper (gerne mørk)
Pisk sukker, brun farin og smør godt sammen, tilsæt æg og pisk igen til en ensartet dej.
Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål og hæld dem i dejen – lidt ad gangen og under omrøring. Tilsæt chokoladeknapperne og rør lidt igen.
Pas på du ikke rør for meget i dejen, når du tilsætter melet, for ellers får du en mushy cookie i stedet for en sprød én af slagsen.
Tag brownie af ovnen og hæld ca- 1 spsk cookie dej ovenpå hver muffin. Du må gerne del dejen i det samme antal muffins du har, for et mere ensartet udtryk.
Bag kagerne igen i ca. 12-15 minutter.
Tag kagerne af ovnen og lad dem køle ned på en rist. Nyd dem som de er… kagerne her, har ikke bruge for andet.
4 Comments
4 Kommentarer
Send et svar
Discover more from anelise.dk
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Cookiedej – skal chokoladeknapper smeltes inden de røres i dejen ???
Hej Grethe, tak for dit spørgsmål. 🙂 Nej, det behøver de ikke, du tilsætter dem bare som de er. Så smelter de i ovnen og bliver lige som de cookies man kan købe – bare bedre 🙂
Der er hvedemel, så den er ikke glutenfri ?
Hej Anette, ja lige denne opskriften er med hvedemel. 🙂 Men hvis du læser noterne, så kan du se, at du kan erstatte hvedemel med min glutenfri melblanding, hvis opskrift du kan få tilsendt, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev. 🙂 Kh Anelise