...

Burger macarons

Burger macarons Anelise Bagedysten 2

Mini burger macarons fra tv’et

Da jeg tidligere i år, fik jeg som opgave, at udvikle de 7 macarons til den hemmelige udfordring af dette års sæson af Den Store Bagedyst, var én af de macarons disse nuttede mini burgers, med en dyb chokolade smag.

Ganachen til denne macaron er en særlig én af slagsen. Den er vandbaseret, hvilket giver “bøffen” en intens dyb smag af mørk chokolade. Personligt er jeg ikke så meget til ren mørk chokolade, men når de andre fyld kommer også i, så bliver denne macaron en dejlig mundfuld.

På min Instagramprofil kan du se lidt “behind-the-scenes” fra da jeg udviklede denne macaron og hvordan jeg formede de forskellige elementer.

Opskrifterne er detaljeret og jeg glæder mig til DU lykkes med macarons.

Download skabelonen her.

Du kan også prøve nogle af de andre macaron-opskrifter jeg har:

Tomat-macaron fra Bagedysten

Skildpadde-macaron fra Bagedysten

Basilikum macaron (opskriften er på engelsk)

Fransk marengs guava macaron

Lad mig vide hvad du synes om denne macaronopskrift herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele dit bagværk med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram.

God bagelyst 💖

NOTE: opskriften indeholder affiliate-links. Det koster dig ikke ekstra at handle igennem mit link, til gengæld får jeg en lille procentdel af det, du køber igennem mit link.

Burger macarons Anelise Bagedysten 1

Anelises burger macaron fra bagedysten

Burger Macaron

Denne burger er nok den sødeste miniburger man kan sætte tænderne i. Dem udviklede jeg til en hemmelig konkurrence for dette års sæson af Den Store Bagedyst. Jeg håber du også bliver glad for opskriften (og skabelonen)
No ratings yet
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 45 minutter
Baking 12 minutter
Samlet tid 1 time 57 minutter
Ret Dessert
Køkken Fransk, Italiensk
Antal 20 macarons

Udstyr

Ingredienser
  

Mørk chokolade Ganache

  • 75 g mørk chokolade - 811 fra Callebaut
  • 50 g vand
  • 40 g sukker
  • 35 g smør

Macarondej

  • 100 g flormelis
  • 100 g mandelmel, fint
  • 37 g pasteuriseret æggehvider (1) - stuetemperatur
  • 5 dråber Ochre pastafarve
  • 100 g sukker
  • 34 g vand - koldt
  • 37 g pasteuriseret æggehvider (2) - stuetemperatur
  • 1/2 tsk æggehvidepulver
  • lidt sesamfrø till drys

Hvid chokolade ganache til ketchup

  • 100 g hvid chokolade - W2 Callebaut
  • 50 g vand
  • 40 g sukker
  • 35 g smør
  • 5 dråber Rød pastafarve

Marcipan pynt til ost og salatblad

Samlling og pynt

  • Brun pulverfarve
  • Vodka
  • Tandstik + pensel
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Mørk Chokolade Ganache

  • Hæld chokoladen i en høj kande.
    Bring vand, sukker og smør i kog til både smør og sukker er smeltet. Hæld det over chokoladen. Lad den trække i et minut og rør den med en dejskraber indtil chokoladen er hel smeltet. 
    Stavblend ganachen til en silkeblød og blank creme. Hæld ganachen i et fad og dæk den med køkkenfilm. Lad den køle ned til sprøjtefast konsistens.

Macarondej

  • Varm ovnen op til 140°C varmluft.
    Bland mandelmel og flormelis sammen og sigt det 2 gange igennem en finmasket si.
    PRO tip: Du kan med fordel køre blandingen i en foodprocessor i et par sekunder.
    Tilsæt 37 g æggehvider og pastafarve, til du opnår den ønskede en lysebrun farve. Rør det godt sammen.
    Kog sukker og vand til en sirup (til 118℃).
    Pisk 37 g æggehvider sammen med æggehvidepulver til en fast marengs. Hæld sukkersirup i marengsen i en tynd stråle, under konstant oppiskning (gerne ved høj hastighed). Pisk marengsen videre til den næsten er kølet ned (til ca. 40 - 45℃).
    Rør 1/4 del af marengsen i mandelmassen, så denne bliver mindre fast. Vend resterende marengs i mandelmassen til du får den rigtige konsistens.
    Hæld macarondej i sprøjteposen med tyllen på ø6 mm og sprøjt 20 cirkler på bagepapir (eller bagemåtte) vha. skabelonen her.
    Drys med lidt sesamfrø på halvdelen af skalerne. Dem med sesamfrø bliver toppen af burgeren.
    Bag macarons'ne ved 140℃ i 12-15 minutter – vurder selv hvornår de er færdigbagt.
    PRO tip: De er færdigbagt, når skallerne ikke længere er "wobbly".
    Lad macarons'ne køle helt ned inden de tages af bagepapir.

Hvid chokolade ganache til ketchup

  • Hæld chokolade i en høj kande.
    Bring vand, sukker og smør i kog til både smør og sukker er smeltet. Hæld det over chokoladen. Lad den trække i et minut og rør den med en dejskraber indtil chokoladen er hel smeltet. 
    Stavblend ganachen til en silkeblød og blank creme. Tilsæt nok rød farve, så den ligner farven på ketchup. Hæld ganachen i et fad og dæk den med køkkenfilm. Lad den køle ned til en meget blød sprøjtefast konsistens. Ganachen må gerne “løbe” lidt ned, når du lukker burgeren.
    TIP: du kan også vente lidt mere, så ganachen bliver lidt mere fast. Dermed ser "ketchup" lidt mere defineret ud. Jeg kan bedste lide den måde, for jeg synes det er pænere.

Marcipan pynt til ost og salatblad

  • Ælt Marcipan, flormelis og glukose til en smidig og elastisk dej. Opdel marcipan i 2 og farv den ene halvdel med gul - så det ligner farven på smeltet ost. Farv den anden halvdel grøn, så det ligner et salatblad.
    Rul den gule marcipan tyndt ud og skær firkanter på samme størrelse som macarons (ca. 4x4 cm).
    Tril den grønne marcipan til en pølse på ca. 2 cm I diameter. Skær stykker af ca. 2 cm og tril dem alle til små kugler. Tryk hver kugle flad og gør spidserne tynder, så de bliver lidt bølgende, som et salatblad. Sørg for salaten også måler ca. ø 4 cm.

Samling og pynt

  • Saml macarons ved at sprøjte tilpas mængde mørk chokolade ganache i den ene halvdel af skallerne. Dæk den med ost, salatblad og sprøjt lidt ketchup - især i kanterne. Luk macarons med de resterende skaller (dem med sesamfrø på) og tryk dem lidt sammen, så bøffen dækker hele bunden.
    Arranger macarons´ne flot på et rustik fad.
Keyword Den Store Bagedyst, glutenfri, macaron
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter fra denne kategori

Tomat-macaron

Tomat-macaron

tomat-macaron fra Bagedysten, de søde “solmodne tomater” er lige til at spise og har en lækker syrlighed i sig

læs mere
Skildpadde-macaron

Skildpadde-macaron

Skildpadde-macaron med flødeost ganache. Disse nuttede skildpadder er dem, du så på tv’et i denne sæson af Den Store Bagedyst.

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Send et svar


Discover more from anelise.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

error: Content is protected !!