...

glutenfri chokoladelagkage med hindbærcreme og rutebilskum

glutenfri chokoladelagkage
glutenfri chokoladelagkage2

Eriks konfirmationskage

Erik ønskede sig hindbærlagkage til sin konfirmation… lidt som den jeg laver til hans og Anne Sofies fødselsdag, men også med hindbærcreme fra en anden kage jeg laver.

Resultatet blev denne glutenfrie chokoladelagkage med hindbær-/rutebilcreme og doce de leite (karamel). Der med de forskellige smagsprofiler og konsistenser giver en dejlig mundful.

Og ja… kagen er endnu bedre dagen efter… eller dagen efter igen. Det er som om smagene smellter sammen og bliver mere intens.

Jeg håber du også bliver glad for kagen.

God bagelyst!

Bager du Glutenfri chokoladelagkage med hindbær og rutebilskum, så del meget gerne dit billede med mig – enten ved at tagge min Instagramprofil @anelise_severinsen eller ved at bruge #BagmedAnelise – det sætter jeg stor pris på og det er en super god måde for dig, at støtte mig i at dele flere opskrifter. 🙏

Har du nogle spørgsmål, skriv dem gerne herunder ved kommentar, så svarer jeg dig så hurtigt jeg kan.

Kram og solskin ☀️
Anelise

Flere opskrifter i denne kategori

Glutenfri Othellolagkage

Glutenfri Othellolagkage

Denne klassiske kage vil imponere dig med dens saftig bund, dejlig smag af mandler og en fløjsblød vanilljecreme. Kagen for alle, der elsker kager

læs mere

Hindbærlagkage med rutebilskum

Glutenfri hindbærlagkage med chokolade og rutebilskum

Lagkagen her er en skøn kombination af syrlige hindbær, søde karamelliseret kondenseret mælk, glutenfri chokoladebund og den fløjlsblød let syrlig rutebilskum - Velbekomme
No ratings yet
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Køletid 3 timer
Samlet tid 4 timer 15 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk, Glutenfri
Antal 10 personer

Ingredienser
  

Glutenfri chokoladebund

  • 150 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 1,5 tsk vaniljesukker (eller vaniljepaste)
  • 4 stk æg
  • 250 g Anelises lyse melblanding - opskriften modtager du når du tilmelder dig nyhedsbrevet
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2 spsk kakaopulver - Nature Cacao fra Cacao Barry

Hindbærcreme

  • 200 g hindbærmarmelade - uden kerner
  • 200 g mascarpone
  • 50 g flormelis
  • 2 spsk frysetørret hindbær
  • 1 tsk vaniljepaste
  • 2 dl piskefløde

Rutebilskum

  • 200 g mascarpone
  • 150 g flormelis
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljepaste
  • 10 - 15 pulveriseret rutebiler

Samling & Pynt

  • 1/2 dåse doce de leite (karamelliseret kondenseret mælk)
  • 1 bakke friske hindbær
  • spiselig blomster (f. eks. blå kornblomster)
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Glutenfri chokoladebund

  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen til en lys og luftig creme. 
    Tilsæt æggene - 1 ad gangen og pisk til en ensartet dej. 
    Bland mel, bagepulver og salt sammen (hvis du bruger kakaopulver, så sæt den her også) og rør dejen sammen.
    Hæld dejen i 3 smurte springforme à ca. 18-23 cm i diameter (eller dæk bunden af forme med bagepapir) og bag bundene ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tjek bundene er bagt ved at stikke midten af kagen med en pind. Er pinden tør og hænger der ikke dej fast i den, er kagen afbagt.
    Lad bundene køle lidt ned inden du tager dem ud af formen.

Hindbærcreme

  • Pisk mascarpone, flormelis, fløde og vaniljepaste sammen, til let skum.
    Tilsæt marmeladen i cremen og pisk til en let fast creme. Vend frysetørret hindbær i cremen.
    Opdel cremen i 2 lige store portioner. Sæt den til side, indtil du skal bruge den.

Rutebilskum

  • Hak rutebiler fint vha. en minihakker. Teksturen skal være som den til kakaopulver.
    Pisk mascarpone, flormelis, fløde og vaniljepaste sammen, til let skum. Hæld pulveriseret rutebiler i og pisk til en let fast creme. Cremen skal være sprøjtbart og silkeblød uden at den er for fast og begynder at skille.
    Brug ca. 1/2 delen af cremen til at smøre toppen og siden af kagen med. Den anden 1/2 del af cremen hælder du en sprøjtepose med fransktyl og sprøjt dutter på toppen af kagen.

Samling & Pynt

  • Sæt én bund I et fad og for siderne med kageplast. Sæt en springform eller kagering omkring kagen.
    Smør bunden med doce de leite. Fordel 1/2 delen af hindbærcreme ovenpå doce de leite.
    Sæt en bund til og tryk let, for at nivellere kagen. Smør denne bund også med karamel (doce de leite) og fordel den sidste del af hindbærcreme ovenpå.
    Sæt den sidste bund og tryk let, at at nivellere kagen. Dæk kagen med køkkenfilm og sæt den på køl i 2 - 3 timer (gerne natten over).
    Tage ringen af, fjern kageplast og smør kagen med ca. 1/2 delen af rutebilskum. Sørg for siderne er glat og pæne. Sprøjt dutter ovenpå kagen med den resterende skum.
    Pynt med hindbær, friske blomster og/eller chokolade.
    Kagen holder sig i 3 dage på køl og smager endnu bedre dagen efter du har samlet den og givet den tid til at sætte sig.
Keyword chokolade, forår, fødselsdag, glutenfri, karamel, lagkage, sommer
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

0 Comments

0 kommentarer

Send et svar


Discover more from anelise.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

error: Content is protected !!