...

Glutenfri Clafoutis – kirsebærkage

Glutenfri Clafoutis fra Anelise

Hurtigt, nemt og perfekt til sommeraften med hygge, gæster og masser af sol

Disclainer: opskriften indeholder reklame for Le Creuset.

Denne glutenfri clafoutis med kirsebær er en sand solskinskage til terrassen.

Sommeren byder på lange, lune aftener på terrassen, hyggelige stunder med familie og venner, og friske, danske kirsebær i overflod. Hvad er mere perfekt end at kombinere disse elementer med en lækker, nem og glutenfri dessert?

Denne glutenfri clafoutis med kirsebær er den perfekte løsning! Den er klar på under en time, kræver få ingredienser, og smagen er simpelthen uimodståelig. Den luftige dej med et strejf af vanilje omfavner de saftige kirsebær, og resultatet er en symfoni af teksturer og smagsoplevelser, der får mundvandet til at løbe.

Top glutenfri clafoutis med vaniljeis, creme fraiche eller spis den som den er. 

TIP: hvis ikke du spiser hele kagen på en omgang, så gem den ved stuetemperaturen, tildækket med køkkenfilm. Gemmer du kagen på køl, vil teksturen ændre sig og være lidt gummiagtig. Kagen kan fint holde sig til dagen efter på køkkenbordet.

God bagelyst!

Bager du glutenfri Clafoutis med kirsebær, så del meget gerne dit billede med mig – enten ved at tagge min Instagramprofil @anelise_severinsen eller ved at bruge #BagmedAnelise – det sætter jeg stor pris på og det er en super god måde for dig, at støtte mig i at dele flere opskrifter. 🙏

Har du nogle spørgsmål, skriv dem gerne herunder ved kommentar, så svarer jeg dig så hurtigt jeg kan.

Kram og solskin ☀️
Anelise

Flere opskrifter i denne kategori

Glutenfri Clafoutis - kirsebærkage - Anelise

Glutenfri Clafoutis - Kirsebærkage

Denne nemme fransk kage er så lækker på en sommereftermiddag - alene eller toppet op med vaniljeis eller creme fraiche
No ratings yet
Tilb. tid 10 minutter
bagetid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Dessert
Køkken Fransk
Antal 4 personer

Udstyr

  • elpiskeris
  • 4 minigryder fra LeCreuset

Ingredienser
  

  • 2 æg - Large
  • 1/2 vaniljestang - Øko Uganda fra Mette Ravn Vanilje
  • 100 g rørsukker
  • 40 g glutenfri lys melblanding
  • 1,5 dl sødmælk
  • 1,5 dl creme fraiche 19%
  • 300 g kirsebær - udstenet
  • 1 nip salt
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen ved 200 grader varmluft.
    Pisk æg kort inden du tilsætter vaniljekorn.
    TIP: flæk vaniljestangen på langs, skrab vaniljekornene med en lille køkkenkniv og hæld lidt sukker ovenpå kornene, skrab vaniljekornene med sukker inden du sætter den til æggene.
    Pisk vaniljekorn sammen med æggene, kortvarigt og tilsæt sukker. Pisk i nogle få sekunder og hæld så melet i lidt ad gangen, under piskning.
    Tilsæt mælken i lidt ad gangen, mens du fortsæt pisker dejen. Tilsæt så creme fraiche og pisk deje ensartet.
    Smør minigryderne med blødt smør og drys med rørsukker. Fordel kirsebærene i de 4 minigryder og fordel så dejen lige mellem dem.
    Sæt kagerne i ovn og bag den i ca. 20 - 25 minutter, indtil de er gylden på toppen og har vokset.
    NOTE: kagen vil falde lidt sammen efter lidt tid ud af ovnen.
    Drys kagen evt. med lidt flormelis og nyd den lun eller i stuetemperatur med en klat vaniljeis ovenpå.
    TIP: Kagen må ikke opbevares på køl, for så vil konsistensen være anderledes og lidt gummiagtig. Nyd den med det samme eller maks. dagen efter afbagningen.
    TIP: Har du frysetørret kirsebærpulver, kan du sæt 1 tsk sammen med 1 spsk sukker i en minihakker og blend den til flormelis. Drys den ovenpå kagen for lidt ekstra kirsebærsmag.
Keyword glutenfri, hurtig mad, kage, nemt, sommer
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

0 Comments

0 kommentarer

Send et svar


Discover more from anelise.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

error: Content is protected !!