Glutenfri Madeleines med karamel og hindbær
De bedste ting kommer i små størrelse
Har du nogensinde hørt “De bedste parfum kommer i små flasker”? 😊
Det er noget jeg tit joker med, for jeg er lille… altså, i højden… meget petit og køber også nogle gange, tøj som er markeret med “petit”.
Sådan har jeg det med denne kage. Jeg synes madeleines har de perfekte størrelse, der passer lige i munden og giver en kæmpe smagsoplevelse.
Glutenfri madeleines er noget jeg længe har ønskede at kaste mig ud i. Faktisk, har jeg prøvet en gang før, sidste år, men jeg synes jeg endte med en underlig gooey dej, som lignede noget fra en anden planet.
Denne gang var jeg mere forsigtigt og jeg tænker måske min fejl sidste år var, at jeg ventede ikke til smøret var kølet ned til stuetemperatur.
Så her får du en super lækker opskrift på glutenfri madeleines med karamel (aka. doce de leche) og hindbærstøv.
Kagerne kan både laves i en “chic” udgave med den lækreste chokolade coating med chokolader fra Callebaut/Caccao Barry (reklame, da jeg er ambassadør for Callebaut og en del af deres bloggerfamilie), eller i en enklere udgave med flormelis blandet med hinbærstøv.
Til kagerne brugte jeg Finax Glutenfri – basis mix (den røde). Selvom jeg foretrækker min egen melblanding til enhver tid, synes jeg det er befriende at have mulighed for at bruge færdigkøbt glutenfri mel. Og det er ekstra godt, hvis jeg nu står og mangler én af de vigtige ingredienser til min egen blanding.
Så kan jeg bare tage Finax ud af skabet og bruge den som jeg ville gøre med min egen.
Opskriften er udviklet med Valsemøllens glutenfrie melmix, Finax (reklame). Det har jeg gjort, da nogle gange I spørger mig til færdigkøbte melmix i stedet for at bruge min opskrift (som du kan download ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev).
OBS: du må ikke bruge Finax hvis du har hvedeallergi eller intolerance, da melet er udviklet med glutenfri hvedestivelse. Har du cøliaki og er du ikke ekstra sensitiv, kan du sagtens bruge Finax, uden at det påvirker dig.
Lad mig vide hvad du synes om mine glutenfri madeleines herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele dit bagværk med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram.
God bagelyst 💖
Glutenfri Madeleines med karamel og hindbær
Udstyr
Ingredienser
Kagedej
Chokolade coating
Sådan gør du
Kagedej
Chokolade coating
For en enklere udgave
Noter
Skal du gluten i?
No problem! Bare erstat det glutenfrie mel med hvedemel - 1:1 og så er du kørende.
Flere opskrifter fra denne kategori
Glutenfri Othellolagkage
Denne klassiske kage vil imponere dig med dens saftig bund, dejlig smag af mandler og en fløjsblød vanilljecreme. Kagen for alle, der elsker kager
Glutenfri Clafoutis – kirsebærkage
Denne glutenfri clafoutis er nemt, hurtigt og den perfekte dessert til sommerhygge. Pluk kirsebær fra haven og kom i gang
Verdens bedste glutenfri cookies
Sprød, chewy, perfekt afbagt og verdens bedste glutenfri cookies med 3 slags chokolade kan du lave uden bøvl
0 Comments
Discover more from anelise.dk
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
0 kommentarer