...

Glutenfri Tiramisu

Tiramisu fra Anelise

Smag på den ægte italienske dessert, der vil fortrylle dig

Disclaimer: Inden du læser videre skal jeg oplyse, at opskriften bruger ingredienser fra mine samarbejdspartnere, Callebaut og Dr. Oetker.

 

Siden jeg var i Napoli i April 2023, blev jeg forelsket i Tiramisu. Ser du, jeg har smagt tiramisu før og jeg kunne IKKE lide det. Enten smagte den for bittert, eller for spruttet eller den var bare ikke harmonisk. Måske er jeg bare blevet mere “voksen” og nu kan jeg godt nyde en portion eller 3 af denne lækker italienske dessert. Uanset hvad, så var jeg sat på at udvikle en opskrift, der smagt som den jeg prøvede i Napoli… og her er den. Min opskrift er en blanding af 3 originale, italienske opskrifter jeg fandt, som jeg har arbejdet videre på, så den smager lige som den jeg prøvede i Napoli. Én ting, som har overrasket mig, er den måde de italienske opskrifter pisker æggesnaps på, over vandbad! Jeg troede det var kun fordi måske, de ikke brugte pasteuriseret æggeblommer. Men nej! Konsistensen på æggesnapsen er anderledes, det ligner nærmeste en blanding af marengs og konditorcreme… helt vildt silkeagtig og har en fantastisk smag. Jeg håber du bliver glad formen opskrift på glutenfri tiramisu.

Du kan til enhver tid, sende mig et spørgsmål her i kmommentarfeltet og BUM… så er jeg der hos dig og giver dig en hånd.

Lad mig vide hvad du synes om Glutenfri tiramisu herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele din kreation med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram. De billeder, der bliver delt med mig, bliver delt videre på min story og gemt i højdepunktet “Made by You”.

Kram og god bagelyst ☀️
Anelise

Glutenfri Tiramisu

Glutenfri Tiramisu

Siden jeg har været i Italien og smagt den bedste tiramisu jeg nogensiden har spist, er jeg blev inspireret til at lave den ægte italienske tiramisu. Denne opskrifter smager som englene synger. Nyd den kold, fra morgen til aften.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hviletid 4 timer
Samlet tid 4 timer 55 minutter
Ret Dessert
Køkken Italiensk
Antal 8 portioner

Udstyr

  • elpiskeris

Ingredienser
  

Glutenfri Ladyfingers

  • 2 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • 60 g sukker (portion 1)
  • 60 g sukker (portion 2)
  • 150 g Anelises glutenfri lys melblanding
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepaste
  • 15 g flormelis
  • 25 g sukker (portion 3)

Kaffesirup

  • 2 dl espresso (eller stærk kaffe) - stuetemperatur
  • 1 spsk mørk rum
  • 1 nip salt
  • 50 g sukker

Mascarpone creme

  • 2,5 dl piskefløde
  • 100 g mascarpone
  • 3 æggeblommer
  • 2 spsk vand
  • 1/2 tsk vaniljepaste
  • 50 g sukker

Pynt

  • 15 g Decór Cacao fra Cacao Barry
  • 5 g Hvid chokolade pulver fra VanHouten
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Ladyfingers

  • Tænd ovnen ved 180℃ varmluft.
    Pisk æggeblommer sammen med sukker (portion 1) og vaniljepaste, til den bliver en luftig æggesnaps. Sæt den til side.
    Pisk æggehvider sammen med sukker (portion 2), til en blank og stift marengs.
    Vend marengsen i æggesnaps ad 3 omgange. Pas på med ikke at slå luften ud af den.
    Sigt mel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggemassen. Igen, pas på med ikke at slå luften ud af dejen.
    Flyt dejen til en sprøjtepose med en stor rundtyl (#12) og sprøjt striber af ca. 5 cm lang. Sørg for at have plads imellem kagerne, da de hæver under bagningen.
    Bland sukker (portion 3) og flormelis sammen og drys det over kagerne, inden de bages i ovnen.
    Bag ladyfinger I 15 minutter, skru temperaturen ned til 150℃ og bag dem videre i 15 - 17 minutter. Bagetid er afhængig af hvor tyk ladyfingers er. Laver du dem ret små, skal du skære bagetiden af. Jeg plejer at holde øje med dem, og så snart jeg kan se de begynder at være let gyldne, skruer jeg temperaturen ned til 150℃. Længere tid ladyfingers bliver i ovnen, mere sprød er de.
    TIP: den lave temperatur sørger for kagerne tørrer ud og bliver sprøde.
    Lad kagerne køle ned på en bagerist. Opbevar dem på en kagedåse op til 3 uger eller i fryseren op til 3 måneder.
    TIP: Vil du lave runde ladyfingers, som jeg lavede her, skal du bruge en tyl, der er ca. 8mm. Tryk dejen forsigtigt mens du laver cirkler. Hold øje med kagerne i ovnen, for de kager hurtigere.

Kaffesirup

  • Bryg kaffen og lad den køle ned til stuetemperatur. Rør alle ingredienser sammen med kaffe, indtil sukkeret er helt smeltet. Sæt blandingen til side, den skal bruges til at dyppe ladyfingers senere.

Mascarpone creme

  • Bring æggeblommer, sukker, vaniljepaste og vand i en skål. Sæt skålen over en gryde med simrende vand (vandet må ikke være voldsomt kogende, men bare små bobler) under piskning, indtil volumen af æggeblanding bliver 3 gange større. Brug gerne en elpiskeris og pas på æggemassen ikke bliver for varm. Det kan tage op til 9 minutter.
    I en anden skål, pisk mascarpone og fløde sammen til den er forholdsvis stiv. Lidt mindre end hvis du skulle bruge flødeskum, men når du kan se massen er stiv og ikke løber langs skålen, så er den klar.
    Vend æggesnaps i flødeskum ad 3 omgange.
    TIP: konsistensen på flødeskummet vil afgøre om din mascarpone creme bliver mere cremet eller mere stiv. Jeg kan lide begge dele. Hvis jeg vil lave tiramisu, så lagene er skarp, pisker jeg fløde som anvist her. Men laver jeg individuel portioner, hvor det er okay, at lagene går lidt ind i hinanden, så laver jeg cremen lidt blødere. Dvs., at jeg kun pisker fløde til let skum. Den blødere creme giver jeg ekstra smagsoplevelse, da den cremet fløjlsagtig creme er behagelig i munden.

Samling og Pynt

  • Hæld kaffesirup i en dybtallerner eller skål.
    Sæt et par ladyfingers og lad dem suge kaffesirup i et par sekunder. Stil kagerne i bunden af et fad eller dessertglas.
    Hæld gerne 1-2 tsk af væsken over kagerne - det giver et lidt ekstra smag.
    Fordel mascarpone creme over kagerne. Gentag processen med ladyfingers og mascarpone creme.
    TIP: Det er helt op til dig, om du laver 1 lag af ladyfingers of 1 lag af mascarpone eller om du laver 2. Herhjemme laver jeg begge dele, afhængig af mit humør og det udtryk jeg vil skab med desserten.
    Drys med kakaopulver og sæt den på køl mindst 4 timer - gerne natten over.
    PS: tiramisu smager endnu bedre 2 dage efter den er lavet... men der er jo ikke nogen, der kan vente så langt om at smage på den. 😂

Noter

Her I Danmark er det ret svært at finde glutenfri ladyfingers, derfor endte jeg med at lave denne opskrift. Jeg laver flere end det vi skal bruge, for så har jeg til en anden gang. Finder du glutenfri ladyfingers, køb dem for så er det noget nemmere at lave tiramisu. ❤️
Keyword glutenfri, nemt
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter i samme kategori

Tiramisu Panna Cotta

Tiramisu Panna Cotta

Denne dessert kombinerer det bedste fra begge verdener: Den intense smag af kaffe fra tiramisu og den cremede konsistens af panna cotta.

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Send et svar


Discover more from anelise.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

error: Content is protected !!