...

Glutenfri Toastbrød

Anelises Fluffy Glutenfri toastbrød

Saftigt, fluffy og helt igennem perfekt glutenfri toastbrød

Opskriften indeholder affiliate links. Det koster dig ikke noget, at benytte mine links, tilgængeld tjener jeg en lille procentdel, af det salg jeg genererer igennem mine opskrifter. Det hjælper mig, at blive ved med at udvikle lækre glutenfrie opskrifter til dig.

Bag dit eget glutenfri toastbrød derhjemme! Denne nemme opskrift giver dig et luftigt og velsmagende brød, perfekt til morgenmad eller snacks. Prøv denne opskrift i dag og nyd glutenfri mad på den nemme måde.

Toastbrød er noget af det vi har savnet herhjemme, så vi kan lave lækre toasts, engelsk sandwiches og til madpakken.

Selvom brødet er fluffy og ligner tilnærmeste vis et hvidt toastbrød, er der både tilsat fuldkornsmajsmel og fiberHUSK. Jeg brugte brødmel fra Dove’s farm, som er en blanding med naturlige glutenfrie mel, og indeholder ikke renset hvede. Du kan sagtens ændre melet til noget andet, du skal bare vide, at hvert mel har sin egen bageegne, og det kan resultere i et andet bagværk end det du ser her.

I de sidste 2 – 3 år har jeg brugt et hæveskab til mine brød/boller. Du får et link til det her og jeg vil altid anbefale det. Det gør virkelig noget i det glutenfrie bagværk, for det giver den bedste hævemuligheder. Jeg bruger altid hævefunktionen med damp og sætter den til 28 grader. Udover at spare på plastikfilk/poser (for jeg ikke længere behøver at dække dejen med det under hævning), så gør hæveskabet processen meget hurtigere. Så dette brød her, med hæveskabet er klar til ovnen blot efter 45 minutter. Hæveskabet kan også bruges til at holde tempereret chokolade i den rigtige temperatur, til at lave slow cooking, til at fremstille yoghurt og meget mere. Dog bruger jeg det kun til at hæve mine glutenfrie bagværk og til kakaosmør/chokolade, når det er sæson for det.

Den brødform jeg brugte er én på 18 x 10 cm og jeg synes den har fået brødet til at få den helt perfekte størrelse, så den anbefaler jeg også. Linket til det er lidt længere ned i opskriften.

Jeg glæder mig til at du prøver denne glutenfri toastbrød og skriver til mig bagefter. Jeg håber du bliveer lige så glad for det som vi er herhjemme.

God fornøjelse!

Laver du glutenfri toastbrød, så del meget gerne dit billede med mig – enten ved at tagge min Instagramprofil @anelise_severinsen eller ved at bruge #BagmedAnelise – det sætter jeg stor pris på og det er en super god måde for dig, at støtte mig i at dele flere opskrifter. 🙏

Har du nogle spørgsmål, skriv dem gerne herunder ved kommentar, så svarer jeg dig så hurtigt jeg kan.

Kram og solskin ☀️
Anelise

Flere opskrifter i denne kategori

Glutenfri gulerodsbrud

Glutenfri gulerodsbrud

Denne opskrift på glutenfri gulerodsbrud er for dig, der har savnet bløde, lækre og mættende glutenfri version af det klassiske gulerodsbrud

læs mere
Fastelavnsdonut med solbærcurd

Fastelavnsdonut med solbærcurd

Syrlig solbærcurd, blød og rund vanilje chantillyAf alle kager i verden, er vandbakkelserne min yndlings slags... Som barnet spiste jeg tit vandbakkelser fyldt med dulce de leche, og var noget jeg tit købte ved bageren, fordi... tja, det er ikke noget man selv laver...

læs mere

Glutenfri Toastbrød

Glutenfri Toastbrød

Nu kan du bage dette blødt, saftigt og lækkert glutenfri toastbrød hjemme. Brødet er perfekt til madpakker og sandwiches.
No ratings yet
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 55 minutter
Ret Morgenmad, Tilbehør
Køkken Glutenfri
Antal 1 brød

Udstyr

Ingredienser
  

  • 250 g Glutenfri brødmel fra Doves Farm
  • 50 g fuldkornsmajsmel
  • 20 g FiberHUSK
  • 1 spsk sukker
  • 10 g tørgær
  • 25 g skummetmælkspulver
  • 1 tsk fint Himalaya salt
  • 3 dl lunkent vand
  • 4 æg
  • 60 ml olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

  • Blend alle de tørre ingredienser sammen i skålen til køkkenmaskine.
    Pisk vand, æg, olie og eddike sammen i en anden skål. Hæld de våde ingredienser i skålen med de tørre ingredienser.
    Rør dejen sammen i ca. 5 minutter ved mellemhøje hastighed. Start med den laveste hastighed og øg hastighed gradvist.
    Smør rugbrødsformen med lidt olie og hæld dejen heri. Fordel dejen, så den har en jævn overflade - brug evt. fugtige hænder til det.
    Sæt formen i hæveskabet i ca. 45 minutter ved 28 grader (med damp). Ellers dæk formen med plastikfilm og lad den hæve på køkkenborden indtil dejen fordobler sig - mellem 45 minutter til 2 timer (afhængig af temperaturen).
    Sæt brødet i forvarmet ovn ved 200℃ varmluft og hæld med det sammen 1 dl kold vand i bunden af ovnen (evt. i en anden bageplade, der har stået i og er blevet varm). Bag brødet i 45 minutter. Sluk for ovnen, sæt døren på klem og lad brødet hvile derinde i 10 minutter.
    Tag brødet af ovnen og lad den køle ned på en rist indtil den er stuetemperaturen.
    TIP: Skær brødet i skriver og sæt dem i fryseren. Så er det nemt at bruge de nødvendige skiver, ved at putte dem i en toaster. Brødet kan holde sig i 2 dage på køkkenbordet, gemt i en brødpose eller en plastikpose.
Keyword bagværk, brød, glutenfri, madpakke, nemt
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

0 Comments

0 kommentarer

Send et svar


Discover more from anelise.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

error: Content is protected !!