...

Juleskinke – Appelsin glaseret skinke

Mad

Juleskinke - appelsin glaseret skinke

Juleskinke – hvad med en hurtig og nem alternativ til den travle julemiddag?

Disclaimer: indlægget indeholder affiliate links og reklame for de brands jeg arbejder sammen med.

Jeg har en tilståelse: jeg ELSKER jul og julemiddag.

Men nogle gange, synes jeg det kan være lidt uoverskueligt, at komme igennem forberedelserne til den hel store julemiddag.

Så denne opskrift, som faktisk er en typisk brasiliasnske opskrift på julemiddag, deler jeg med dig, for den er både lækker og nem.

Juleskinke med appelsin og honning glasering tager ikke lang tid af gøre klar og efter 50 minutter i ovnen, så er der serveret.

Jeg er startet på et nyt koncept, mit drivhuskøkken.

Hvor fra jeg kommer jeg til lave mad-/bagevideoer. Opskrifterne er jo til glæde af dig, som jeg fortsæt deler på min hjemmeside.

Det jeg synes er fedt med det nye koncept, er måden jeg kommer til at optage videoerne på, hvor der ikke er så mange cuts, som der er på de gængse Instagram reels. Dem bliver jeg ved med at lave.

Men med de nye lange videoer, som jeg deler på min nye Youtube-kanal, er der skruet ned på tempoet og op for storytelling bag opskrifterne og processen.

Jeg håber du nyder dem. Det er nærmest en form for cook-along eller mit eget madprogram. 🙈

Til det har jeg teamet op med Sage, som har The Smart Oven Pro, hvilket jeg er blevet helt vild med. Både fordi den er hurtigere at opvarme end selve ovnen jeg har i køkkenet, og så har den 10 indstillinger, du kan lave alt fra småkager til en steg i ovnen. Ovnen har desuden en smart teknologi, der sørger for optimalt varme distribution under tilbedredning.

Et andet mærke jeg har teamet mig op med er Witt Pizza, som har den bedste pizza (gas) ovn på markedet, Etna Fermo(okay, jeg er måske lidt biased, for jeg er oprigtigt vild med deres ovn).

Anyway, den allerførste video fra drivhuset er denne her, på min juleskinke med juleris.

Jeg ved det, jeg ved jeg skulle have optaget videoen på den anden led. Men jeg er så vandt til at lave indhold til Instagram, at jeg glemte alt om formattet. Det bliver jeg bedre til. For nu, håber jeg du tager godt imod min “cook along” på denne skønne juleskinke med appelsin og honning glasering.

Lad mig vide hvad du synes om juleskinke herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele din kreation med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram. De billeder, der bliver delt med mig, bliver delt videre på min story og gemt i højdepunktet “Made by You”.

Kram og god fornøjelse
Anelise

Juleskinke

Juleskinke - Appelsin og honning glaseret skinke

Her er mit bud på en anderledes julemiddag, som er hurtig og nem at få lavet. Skinke, appelsin og honning er et match made in heaven, som giver dig sødt, saltet og en lækker julesmag.
No ratings yet
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 50 minutter
marinade 1 time
Samlet tid 2 timer 5 minutter
Ret Hovedret
Køkken Brasiliansk
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Skinke

  • 1 skinke på ca. 1 kg
  • 2,5 dl appelsinjuice - ikke fra koncentrat
  • 2,5 dl hvid vin
  • 80 g flydende honning - plus lidt mere til glasering
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 lille håndfuld nelliker
  • 3 hele korn sort peber
  • 2 spsk maizena (til chutney)

Juleris

  • 3,5 dl basmati ris
  • 4 dl kogende vand
  • 1 dl hvid vin
  • 1 stk skalotteløg (mellem)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g mandelflager
  • Salt/Peber
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Skinke

  • Bring alle ingredienser, på nær maizena og skinke i en skål, der er stor nok til at have skinke i.
    Rør ingredienserne, indtil honning er blandet godt med væsken.
    Skær få mm dybde linjer på den fedtet side af skinke, gør det på begge retninger, så du ender med firkantet mønstre (se videoen). Tilsæt nelliker i hver kryds.
    Sæt skinke i skålen, dæk med enten plastikfilm eller et låg og lad den træk i ca. 1 time på køl.
    Tag skinke af skålen, sæt den på en bageplade (fedt side opad) og hæld marinaden forsigtigt over skinken. Dæk bagepladen med sølvpapir og steg den i forvarmet ovn ved 180℃ i 30 minutter.
    Tag sølvpapir af, væd skinke nogle gange med væsken, pensl en lille smule honning ovenpå og lad den steg videre i 20 minutter, denne gang på 200℃.
    Tag skinken af ovnen og pakke den godt i sølvpapir, mens du tilbereder appelsin chutney.
    Si væsken i en gryde, tag ca. 1 dl af væske og bland den godt med maizena. Hæld den i gryden, sammen med resterende væsk og bring den i kog ved svage varme, under konstant omrøring. Smag til med salt og peber, hvis nødvendigt. Så snart væsken tykner, tager du den ud og hæld den i en skål.
    Du kan enten servere appelsin chutney kold eller varme. Jeg kan personlig lige den, når den er varm - men fungerer også rigtigt fint dagen efter, direkte fra køl.

Juleris

  • Mens skinke steger, kan du lave risen. Så når skinke er færdig, er julemiddagen klar til at blive serveret.
    Hak løg fint og pres hvidløg.
    Varm olivenolie i en gryde ved mellem varme, tilsæt løg og lad den sautere lidt. Når løget er ved at blive gennemsigtigt, tilsæt hvidløg og rør konstant i den, så der ikke brænder på.
    Tilsæt risen, samt ca. 1 tsk salt og rør godt i gryden i nogle få sekunder. Tilsæt hvid vin, under omrøring og tilsæt kogende vand, når hvid vin bliver absorberet.
    Skrue ned for svage varme og lad risen koge færdig i ca. 10 minutter, indtil al væsken er blevet absorberet. Tjek evt. om du er tilfreds med salt. Tag gryden af varme og lad den træk i ca. 10 minutter. Smag til med salt (hvis nødvendigt) og peber.
    Rist mandelflager på en tør pande ved jævn varme. Sæt den til side.
    Ved servering: løsn ris ved hjælp af en gaffel og hæld den i en skål. Drys med ca. halv delen af ristet mandelflager og gem resten af mandlerne i en lille skål, så du enten kan drysse dem igen over risen, eller man selv kan tilføje flere mandler på tallerken.

Servering

  • Skær skinke i skiver (jeg kan bedste lide tynde skiver - hubby foretrækker tykke skiver).
    Anret juleris på en tallerken, et par skiver skinke ved siden af og hæld lidt af appelsin chutney over skinke (eller ved siden af risen).
    Du kan sagtens servere juleskinke oven på en skive rugbrød - til julefrokost. Og så må du også meget gerne lave en salat til.

Video

Keyword aftensmad, glutenfri, Jul, middag, skinke
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter i samme kategori

0 Comments

0 kommentarer

Send et svar


Discover more from anelise.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

error: Content is protected !!