...

Kokosmousse med kaffecremeux – Glutenfrikage

Kokosmousse med kaffecremeux - glutenfrikage

Fra iskaffe til kage: En kokosdrøm blev virkelighed!

Opskriften indeholder affiliate links. Det koster dig ikke noget, at benytte mine links, tilgængeld tjener jeg en lille procentdel, af det salg jeg genererer igennem mine opskrifter. Det hjælper mig, at blive ved med at udvikle lækre glutenfrie opskrifter til dig. Opskriften sætter chokolade fra Callebaut i fokus, da den er udviklet til et samarbejde med Callebaut.

Okay, venner, lad os være ærlige: Jeg er besat af iskaffe. Især den med kokos. Så da jeg en dag sad og nippede til min yndlingsdrik, tænkte jeg: “Hvorfor ikke lave en kage, der smager præcis sådan?” Og voila! Her er resultatet: en Callebaut Winter Wonderland kage med hvid chokolade, kokos og kaffe, der vil sende dine smagsløg på en himmelsk ferie.

En kage med karakter (og masser af kokos!)

Denne kage er ikke for sarte sjæle. Den er en symfoni af smage og teksturer, der danser på tungen. Vi starter med en mazarinkagebund, der er så saftig, at du vil tro, du er i en mandeldrøm. Så kommer en kokosmousse med hvid chokolade, der er så cremet, at du vil svømme i den. Og som prikken over i’et, en kaffecremeux med hvid chokolade, der giver et spark af kaffe, der vil vække selv den mest søvnige sjæl.

Marcipan tuilles: sprøde, sjove og lidt skøre

Lad os tale om marcipan tuilles. De er som små, sprøde kunstværker, der tilføjer et sjovt og elegant touch til kagen. Jeg havde tænkt på at farve mine i hvid og brun for at matche kaffetemaet, tanken droppede jeg dog, for at gøre den enklere. Men du kan slippe din indre kunstner løs og bruge lige de farver, du vil. Og lad os være ærlige, de er også ret sjove at lave!

Hvid chokolade glaze: et kunstværk i sig selv

Og så er der glazen. Åh, glazen! En hvid chokolade glaze med brune toner, der er så smuk, at du næsten ikke vil spise den. Næsten. Jeg tilsatte endda lidt sølvglimmer for at give den et ekstra festligt touch. Det er som et lille kunstværk, der topper kagen og fuldender hele oplevelsen.

Tips & Tricks fra en kage-nørd

  • Vær tålmodig: denne kage tager tid, men tro mig, det er det hele værd.
  • Brug gode ingredienser: kvalitet betaler sig, især når det kommer til chokolade og kaffe.
  • Hav det sjovt: bagning skal være sjovt! Så slip din indre kage-kunstner løs og eksperimenter.

Laver du glutenfrikage med kokosmousse og kaffecremeux, så del meget gerne dit billede med mig – enten ved at tagge min Instagramprofil @anelise_severinsen / Facebookprofil @Anelise.GF eller ved at bruge #BagmedAnelise – det sætter jeg stor pris på og det er en super god måde for dig, at støtte mig i at dele flere opskrifter. 🙏

Har du nogle spørgsmål, skriv dem gerne herunder ved kommentarfeltet, så svarer jeg dig så hurtigt jeg kan.

Kram og solskin ☀️
Anelise

Flere opskrifter i denne kategori

Valentinskage

Valentinskage

Syrligt hindbærindlæg, svampet glutenfri brownie og fløjlsblød Lactée Caramel mousseOpskriften indeholder affiliate links. Det koster dig ikke noget, at benytte mine links, tilgængeld tjener jeg en lille procentdel, af det salg jeg genererer igennem mine opskrifter....

læs mere
Glutenfri Othellolagkage

Glutenfri Othellolagkage

Denne klassiske kage vil imponere dig med dens saftig bund, dejlig smag af mandler og en fløjsblød vanilljecreme. Kagen for alle, der elsker kager

læs mere

Kokos-kaffe moussekage - glutenfri - Anelise Severinsen

Kokosmousse kage med kaffe cremeux - Glutenfri

En vinterlig kage, der hylder skønne smagssammensætninger. Kagen er inspireret af min yndigs iskaffe: med kokos. Den er let i konsistens og give en eksplosion af smag.
No ratings yet
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Køletid 8 timer
Samlet tid 8 timer 45 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk, Glutenfri
Antal 10 personer

Ingredienser
  

Mazarinbund med hvid chokolade og kokos

  • 35 g lyst rørsukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 50 g ren rå marcipan
  • 50 g blødt smør
  • 1 stort æg
  • 50 g mandelmel
  • 30 g finthakket hvid chokolade
  • 15 g kokosmel

Kaffecremeux

  • 140 g hvid chokolade
  • 2 æggeblommer - svarer til 40 g
  • 15 g sukker
  • 80 g piskefløde
  • 60 g sødmælk
  • 1 tsk instant kaffe
  • 2 blade husblas

Kokosmousse

  • 400 g fløde
  • 4 blade husblas
  • 184 g kokosmælk
  • 184 g hvid chokolade

Marcipan tuilles

  • 25 g Blødt smør
  • 25 g marcipan
  • 25 g GF lysmel
  • 25 g sukker
  • 1 æggehvider - 30 g
  • Et nip salt

Hvid chokolade kaffeglaze

  • 6 blade husblas
  • 1 dl piskefløde
  • 1/2 dl vand
  • 150 g sukker
  • 150 g glukosesirup
  • 150 g hvid chokolade
  • 1 tsk hvid pastafarve - Wilton Icing colour eller power flowers
  • Sølv glimmer
  • 1 tsk instantkaffe
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Mazarinbund med hvid chokolade og kokos

  • Pisk sukker, vanilje, marcipan og smør sammen. Der må ikke være nogen klumper. Tilsæt æg og pisk godt. Tilsæt mandelmel og vend det forsigtigt sammen. Vend til sidst hakket hvid chokolade og kokosmel i dejen.
    Bag bunden ved 180C varmluft i 15 - 18 minutter. Lad bunden køle af i formen.

Kaffecremeux

  • Sæt husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.
    Kom chokoladen i en skål, og sæt den til side.
    Bring fløde, kaffe og mælk i en gryde og varm dem op til lige under kogepunktet. I mellemtid, pisk æggeblommer og sukker kortvarigt i en skål. Hæld den varme fløde og mælkblanding over æggeblommer i en tynd stråle, mens du pisker. 
    Hæld blanding tilbage til gryden og varm den op til 83 C, under konstant omrøring ved jævn varm. Brug gerne en dejsskraber af silikone, så du er sikker på, den ikke brænder ned i bunden af gryden. 
    Tag massen af gryden og sigt den over i en skål. Vrid husblas fri for vand og smelt den i den varme masse. 
    Hæld massen over chokoladen mens du rører i midten af skålen, indtil det hele samler sig til en ensartet creme. Stavblend cremen og hæld den i en silikoneforme, der er mindre end den forme du bruger til at støbe kagen. Cremeux’en bliver indlægget i moussen. Lad den fryse i ca. 3 - 4 timer, indtil du kan trykke den ud af formen.

Kokosmousse

  • Sæt husblas i koldt vand i ca. 5 minutter.
    Smelt chokoladen op til 45°C.
    Varm kokosmælk i en gryde, uden at koge den op. Vrid husblas fri for vand og smelt den i den varme kokosmælk.
    Hæld kokosmælkblandingen i chokoladen ad 3 omgange, under omrøring.
    Pisk fløden til let skum og vend den forsigtigt i chokoladen - ad 3 omgange.
    Hæld moussen i en silikoneforme. Tryk kaffecremeux ind og afslut med bunden.
    Frys ned i ca. 8 timer (afhængig af størrelsen af din form).
    Når kagen er frosne, trykkes den ud af formen og sættes på en riste, så den er klar til at blive glazed.

Marcipan tuilles

  • Bland smør, marcipan, hvedemel, sukker og salt i en røremaskine (eller med hænderne), til en ensartet masse.
    Tilsæt æggehvide og bland godt med en piskeris.
    Smør dejen på en silikonemåtte med et valgtfrit mønster. Bag tuilles ved 170C i 5-6 minutter. Tag dem enkeltvis ud af ovnen og flip dem ud med det sammen, inden de sætter sig. 

Hvid chokolade kaffeglaze

  • Sæt husblassen I koldt vand I ca. 10 minutter.
    Sæt hvid chokolade i et højt beholder (til din stavblender).
    Varm sukker, vand, piskefløde og glukosesirup til kogepunktet (den må ikke koge - bare nok til
    sukkeret er smeltet). Tag gryden af varmen.
    Vrid husblasen fri for vand og rør det i den varme væske.
    Hæld blandingen over chokoladen og stavblænd den forsigtigt for at undgå for mange luftbobler.
    Tilsæt hvid farve og stavblænd igen. Del glanen i 2 portioner, og tilsæt kaffe i den ene.
    Dæk beholderne med husholdningsfilm og lad glazen køle ned til 40C.
    Hæld glazen over i en anden kande, hvor du hælder farverne skiftevis. Hæld glazen over kagen, når den er ca. 34 grader.
Keyword chokolade, glaze, glutenfri, kaffe, kage, moussekage
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

0 Comments

0 kommentarer

Send et svar


Discover more from anelise.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

error: Content is protected !!