Mosaik småkager med Kamille og Passionsfrugt
Mandel-mørdej, kamillete og passionsfrugt…
Denne opgave her skræmte livet af mig, i Bagedysten.
Det tog mig flere forsøg og mange søvnløse nætter, at komme på det resultat du ser her.
Til at starte med havde jeg ingen anelse om hvad mine kager skulle forestille sig. Og så huskede jeg denne maleri jeg lavede sammen med min mor, som er en mini-udgave af den min mor lavede og havde hængende i spisestuen i Brasilien.
Da jeg malede den i 2007, var det for at føle mig tættere på mit hjem og min familie.
Det første forsøg på disse småkager, lignede de der opslag fra Pinterest vs. virkeligheden… du ved, du ser et super flot kage på Pinterest, men når du så laver den, ligner det noget, der har kørt igennem tørretumbleren. 😂 Så meget, at jeg tør ikke engang, at dele billedet. 🙈
Giv den gas og god bagelyst!
(Denne opskrift indeholder affiliate links)
Sablé Breton (Mandel mørdej)
146 g hvedemel
38 g mandelmel
94 g smør (koldt)
64 g flormelis
1 nip salt
25 g æg
4 brev kamillete
1 tsk frysetørret passionsfrugtpulver
Blend flormelis, kamillete og passionsfrugtpulver i en minihakker, indtil det hele bliver til fint pulver.
I en skål (eller en foodprocessor), smuldr de tørre ingredienser sammen med det kolde smør, indtil det ligner fugtigt sand.
Tilføj æg og rør i laveste hastighed med en dejspade (ikke dejkrog) – eller i food processor, indtil dejen lige akkurat samler sig – det er vigtigt ikke at røre for meget, for dejen må ikke æltes.
Hæld dejen på en silikone bagemåtte (eller et styk bagepapir), dæk dejen med køkkenfilm og rul den til ca. 3-4 mm tyk. Flyt den oven på en plade eller skærebræt og lad den køle ned i fryseren i ca. 15 min.
Når dejen er blevet kold, skær 15 sekskanter ud af den – eller brug en udstikker. Flyt stykkerne forsigtigt på en bageplade foret med bagepapir/silikonemåtte. Sæt dejen i fryseren i ca. 15-30 min. Indtil dejen er blevet hård.
Tag dejen ud af fryseren, sæt en silikonemåtte ovenpå, for at undgå at de hæver. Sæt småkager i en 160 C forvarmet varmluft ovn.
Skru temperaturen ned til 150 C, så snart du sætter pladen i ovnen og bag småkagerne i 16 min.
Fjern silikonemåtte og bag yderligere 4-5 minutter.
Flyt småkagerne til en bagerist og lad dem køle ned.
Royal Icing
454 g flormelis
1/4 tsk vinsyre
2,5 æggehvider (75 g)
Ekstra æggehvider til at fortynde – ved behov
Passionsfrugt saft – ved behov
2 – 3 dråber lime/citronsaft
Farver (gul, grøn, hvid, blå, lilla, brun) – ved behov
Put flormelis og vinsyre i skålen til røremaskine. Tilsæt æggehviderne og rør rundt med en dejsskraber indtil flormelissen er blevet fugtigt.
Pisk massen ved mellem hastighed i et par minutter, indtil glasuren bliver blank og kridt hvid.
Glasuren er nu meget tyk, denne konsistens kan bruges som lim. For at pynte småkagerne, skal glasuren fordeles og fortyndes ved behov. Tilsæt smag og rør lidt mere. Det er vigtigt, at du tilsætter 1/2 tsk æggehvide eller citronsaft ad gangen, indtil glasuren har en konsistens, hvor den er lidt mere tynd, men ikke løber ned fra skeen.
For at outline småkagerne:
Inden du fortynder glasuren, skal du farve den. Ved at tilsæt små mængder (1/2 tsk ad gangen) af æggehvider kan du opnå en outline konsistens. Når glasuren falder fra skeen i en stor klump, er den klar til at bruge som outliner. Denne konsistens bruger jeg for at lave rammerne omkring småkagerne (så den tyndere glasur ikke løber ud over kanten) og for at lave detaljerne, såsom blomster, stilk, mm.
For at dække småkager:
Fortynd glasuren indtil den løber lidt mere flydende fra skeen. Pas på med ikke at fortynde for meget. Den rigtige konsistens opnås, når den tråd, der falder fra skeen forsvinder (samler sig med resten af massen) indenfor 10 sekunder. På den måde kan du dække hele småkager og opnå en ensartet og glat baggrund.
Gå amok med pynt: Lav blomster med stjerne tyl, sæt farver og brug eventuel en pensel til at male detaljerne med pulver farve eller glimmer.
0 Comments
Discover more from anelise.dk
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
0 kommentarer