Passion-honning glutenfri tærte
Syrlig, frisk og tilpas sød
Passion-honning glutenfri tærte er en tærte, der giver dig vand i munden, bare ved synet.
Tærten udviklede jeg i forbindelse med en kampagne for Kop & Kande, hvor jeg skull bruge formene, som er på billedet og farven skulle være gul.
Min første tanke var at lave en fortolkning af min Bikage fra program 2 af Den Store Bagedyst 2021.
Til programmet lavede jeg en glutenfri rugbrødskage med blandt anden honningmousse og passionsfrugt glaze. Bikagen fra Bagedysten kan du se her.
Jeg valgte denne smagskombination, fordi jeg husker kagen som helt perfekt afstemt med den søde og fløjsblød honningmousse og den syrlig passionsfrugtglaze.
Tærter en enkel og ret nemt at lave, selvom den ser vildt flot ud. Den består af:
– passionsfrugt glutenfri mørdej;
– frangipane;
– passionsfrugtcurd;
– honningmousse;
– pynt består af friske blomster, pipping-gel farvet gul, chocrock i guld fra Callebaut og guld sukkerperler.
Jeg håber du nyder tærten, bade bagningen og (min favorit del), at spise den.
Her finder du den reel jeg lavede til kampagnen, som viser (en meget hurtig) fremgangsmåde.
Tærten blev egentlig en gave til min svigerfar, som havde fødselsdag forleden.
God bagelyst,
Anelise
PS: indlægget indeholder affiliate links.
Honningmousse
105 g sødmælk
37g honning
3 g brun farin
30 g æggeblommer
2 vide husblas
135 g piskefløde
Sæt husblas i blød i koldt vand.
Varm mælk og honning op til koge punktet.
Pisk let æggeblommer med brun farin, hæld den varme honningmelon i ægget under piskning.
Hæld massen tilbage i gryden og koge den op til 85 grader ved jævn varme, under konstant omrøring.
Kom cremen igennem en si, vrid husblas fri for vand og rør den i cremen.
Pisk fløde til let skum og vend den i cremen ad 3 omgange.
Hæld moussen i semisphere (3 cm ø halvkugle) form fra silikomart. Overskydende mousse kan du hælde i andre silikone forme.
Mørdej
1 stk. tærteform: 35x11x2,5 cm
100 g smør
150 g mel
2 tsk vaniljesukker
65 g flormelis
30 g æg
10 g passionsfrugtpulver
I opskriften brugte jeg denne tærtering fra Kop & Kande. (ikke reklame).
Smuldr smør, mel, vanilje, passionsfrugtpulver og flormelis sammen. Tilsæt æg og rør dejen indtil den er lige ved at samle sig.
Hæld dejen på et stykke bagepapir, dæk med et stykke bagepapir til og rul dejen til en rektangel på ca. 3 mm tyk.
Skær dejen, så den passer til formen og sæt den på køl.
Gentag processen med resterende dej oh skær strimler til kanten af formen.
Prik dejen med en gaffel og blindbag tærten ved 175 grader i 15 min.
Tag bagepapir ud og tilsæt frangipane.
Frangipane
50 g smør (blød)
50 g sukker
1 tsk vaniljesukker
50 g mandelmel
1 æg
Pisk smør, sukker og vaniljesukker til en blød masse.
Tilsæt æg og pisk godt i den.
Vend mandelmel i dejen, flyt den til en sprøjtepose og sprøjte frangipane ovenpå mørdejen, mens den er stadig varme.
Sæt den tilbage i ovnen o bag den færdig i ca. 17 min eller indtil gylden.
Lad den køle lidt ned og tag tærten ud af formen. Sæt den på køl mens du laver curd.
Passionsfrugt-curd
100 g passionsfrugtpuré
30 g æggeblomme
40 g æggehvider
50 g sukker
40 g saltet smør (koldt og ternet)
Kog alle ingredienserne, undtaget smør op til 85C i vandbad og under konstant omrøring.
Kom cremen igennem en si og lad den køle ned i ca. 5 min. Tilsæt smør lidt ad gangen mens der stavblendes.
Hæld cremen over frangipane og lad den køle ned i ca. 3 timer.
Pynt og Samling
Guld Chocrock fra Callebaut
Sukkerperler i guld
Friske blomster i gule nuancer
Pipping gel
Gul pastafarve
Befri halvkugler fra formen og placér dem rundt omkring på tærten.
Blend pipping gel sammen med lidt gul farve og sprøjt små dråber hist og pist.
Drys med chockrock og sukkerperler.
Afslut med friske blomster.
0 Comments
Discover more from anelise.dk
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
0 kommentarer