...

Skildpadde-macaron

Skildpadde-macaron fra Bagedysten

Nuttede skildpadder fra tv’et

Macarons er noget jeg nyder både at lave, udvikle nye smag og at spise.

Men sjovt nok, var jeg ikke så vild med macarons inden jeg selv ville bage dem i Den Store Bagedyst, tilbage i 2021.

Min bror havde taget nogle macarons til mig hver gang han kom hjem fra Frankrig. Og hver gang tænkte jeg: “what’s the fuzz about them?”

Hvad ændrede min mening?

Jamen, alle de macarons jeg før har prøvet var stort set baseret på buttercream – noget jeg ikke selv synes særlig meget om. Så hele oplevelsen var lidt sådan… fedtet, for sødt og nogle af dem lidt flad i smagen.

Så da jeg begyndte at forberede mig til Den Store Bagedyst, kastede jeg mig ud i macaron-kunsten. Alle mine macarons er lavet med ganache, hvilket jeg foretrækker og synes er den perfekte match til de sprøde, chewy skaller.

Tidligere i år, fik jeg som opgave, at udvikle de 7 macarons du så på tv’et i lørdags. De skulle være sjove, anderledes og jeg elskede opgaven.

Jeg benyttede lejligheden til at udvikle forskellige slags ganache og forskellige teknikker til at pynte en macaron på.

Opskrifterne er detaljeret og jeg glæder mig til DU lykkes med macarons.

Download skabelonen her.

Lad mig vide hvad du synes om denne macaronopskrift herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele dit bagværk med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram.

God bagelyst 💖

NOTE: opskriften indeholder affiliate-links. Det koster dig ikke ekstra at handle igennem mit link, til gengæld får jeg en lille procentdel af det, du køber igennem mit link.

Skildpadde-macarons fra tv'et

Anelises Skildpadde-macaron

Skildpadde Macaron

Den nutteste macaron man kan tænke sig at lave. Dem udviklede jeg til en hemmelig konkurrence for dette års sæson af Den Store Bagedyst. Jeg håber du også bliver glad for opskriften (og skabelonen)
No ratings yet
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 45 minutter
Baking 12 minutter
Samlet tid 1 time 57 minutter
Ret Dessert
Køkken Fransk, Italiensk
Antal 20 macarons

Udstyr

  • rundtyl: ø 6 mm, 3 mm og 1 mm
  • Termometer
  • elpiskeris
  • Tandstik
  • Pensel til at male detaljerne

Ingredienser
  

Flødeost Ganache

Macarondej

  • 100 g flormelis
  • 100 g mandelmel, fint
  • 37 g pasteuriseret æggehvider (1) - stuetemperatur
  • 4 - 5 dråber Green leaf pastafarve
  • 100 g sukker
  • 34 g vand - koldt
  • 37 g pasteuriseret æggehvider (2) - stuetemperatur
  • 1/2 tsk æggehvidepulver

Ben og hoved af chokolade

Royal Icing 

Samlling og pynt

  • Brun pulverfarve
  • Vodka
  • Tandstik + pensel
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Flødeost Ganache

  • Smelt chokoladen til 45 grader. Bland flødeost og piskefløde i en gryde, og varm op til lige under kogepunktet. 
    Hæld den varme masse over chokoladen ad 3 omgange under omrøring.
    Tilsæt pastafarve til den ønsket farve og stavblend til en blank ganache.
    Hæld ganachen i et fad og dæk den med køkkenfilm. Lad den køle ned til en sprøjtefast konsistens.

Macarondej

  • Varm ovnen op til 140°C varmluft.
    Bland mandelmel og flormelis sammen og sigt det 2 gange igennem en finmasket si.
    PRO tip: Du kan med fordel køre blandingen i en foodprocessor i et par sekunder.
    Tilsæt 37 g æggehvider og pastafarve, til du opnår den ønskede grønne farve. Rør det godt sammen.
    Kog sukker og vand til en sirup (til 118℃).
    Pisk 37 g æggehvider sammen med æggehvidepulver til en fast marengs. Hæld sukkersirup i marengsen i en tynd stråle, under konstant oppiskning (gerne ved høj hastighed). Pisk marengsen videre til den næsten er kølet ned (til ca. 40 - 45℃).
    Rør 1/4 del af marengsen i mandelmassen, så denne bliver mindre fast. Vend resterende marengs i mandelmassen til du får den rigtige konsistens.
    Hæld macarondej i sprøjteposen med tyllen på ø6 mm og sprøjt 20 cirkler på bagepapir (eller bagemåtte) vha. skabelonen her.
    Du kan lave skildpadderne på 2 måder:
    Ben og hoved af macarondej - Skift tyl tyllen på ø3 mm og sprøjt hoved og ben som på skabelonen på halv delen af macarons'ne.
    Ben og hoved af chokolade - Se næste sektion.
    Bag macarons'ne ved 140℃ i 12-15 minutter – vurder selv hvornår de er færdigbagt.
    PRO tip: De er færdigbagt, når skallerne ikke længere er "wobbly".
    Lad macarons'ne køle helt ned inden de tages af bagepapir.

Ben og hoved af chokolade

  • Temperer chokoladen og bland den med pastafarve. Sprøjt kropsdele på kageplast (efter skabelonen). Lav dem gerne lidt længere, så du kan "stikke" dem i ganachen.
    Lad chokoladen sætte sig på køl indtil den skal bruges.

Royal Icing

  • Rør alle ingredienser i en lille skål med en spiseske.
    Tilsæt lidt æggehvide ad gangen, til konsistensen er tilpas flydende.
    Sprøjt detaljerne på skildpadderne som anvist på skabelonen. Brug gerne den mindste tyl.

Samling og pynt

  • Saml macarons ved at sprøjte en tilpas mængde ganache i den ene halvdel af skallerne. Luk macarons'ne med de resterende skaller.
    Bland lidt vodka med lidt brun pulverfarve og mal øjnene med en tandstik. 
    Pensl lidt brun pulverfarve nederste på skildpaddenskrop for at give lidt dybde.
Keyword Den Store Bagedyst, glutenfri, macaron
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter fra denne kategori

Burger macarons

Burger macarons

Burger macarons fra Bagedysten. Disse små søde burgere bringer smil på læbet og vand i munden. Bøffen er lavet af mørk chokolade.

læs mere
Tomat-macaron

Tomat-macaron

tomat-macaron fra Bagedysten, de søde “solmodne tomater” er lige til at spise og har en lækker syrlighed i sig

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Send et svar


Discover more from anelise.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

error: Content is protected !!