...

Tomat-macaron

Tomat-macaron fra Bagedysten

Solmodne tomater fra tv’et

Da jeg tidligere i år, fik jeg som opgave, at udvikle de 7 macarons til den hemmelige udfordring af dette års sæson af Den Store Bagedyst, var én af de macarons denne “solmoden tomat”, som har en knaldrød farve og en let syrlig smag.

Du kan sagtens droppe grenen og stilke på tomaterne og bare “nøjes” med macarons’ne.

Dem du så på Tv’et havde grenen lavet af chokolade, billedet her viser grenen lavet af modelleringschokolade. Grunden til jeg ændrede var tiden… der var ikke tid nok til, at deltagerne kunne lave den og vent længe nok til den blev lidt hård…

Efter også at have gået igennem marengs og marcipan, besluttede jeg mig for stilke og grenen skulle laves af chokolade, hvis deltageren skulle nå at være i mål med præsentationen.

Opskrifterne er detaljeret og jeg glæder mig til DU lykkes med macarons.

Download skabelonen her.

Du kan også prøve nogle af de andre macaron-opskrifter jeg har:

Skildpadde-macaron

Basilikum macaron (opskriften er på engelsk)

Fransk marengs guava macaron

Lad mig vide hvad du synes om denne macaronopskrift herunder i kommentarfeltet (giv gerne stjernerne) eller tag fat i mig på Instagram: @anelise_severinsen. Har du lyst til at dele dit bagværk med mig, brug gerne tagget #bagMedAnelise eller tag mig på Instagram.

God bagelyst 💖

NOTE: opskriften indeholder affiliate-links. Det koster dig ikke ekstra at handle igennem mit link, til gengæld får jeg en lille procentdel af det, du køber igennem mit link.

Tomat-macaron fra Anelise

Tomat-macaron af Anelise fra Bagedysten

Tomat Macaron

De røde "solmodne" tomat macaron er lige til at spise. Dem udviklede jeg til en hemmelig konkurrence for dette års sæson af Den Store Bagedyst. Jeg håber du også bliver glad for opskriften (og skabelonen)
No ratings yet
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 45 minutter
Baking 12 minutter
Samlet tid 1 time 57 minutter
Ret Dessert
Køkken Fransk, Italiensk
Antal 20 macarons

Udstyr

Ingredienser
  

Flødeost Ganache

Macarondej

Gren og stængler af chokolade

Royal Icing til kronblade

Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen

Sådan gør du
 

Flødeost Ganache

  • Smelt chokoladen til 45 grader. Bland flødeost og piskefløde i en gryde, og varm op til lige under kogepunktet. 
    Hæld den varme masse over chokoladen ad 3 omgange under omrøring.
    Tilsæt pulverfarve til den ønsket farve og stavblend til en blank ganache.
    Hæld ganachen i et fad og dæk den med køkkenfilm. Lad den køle ned til en sprøjtefast konsistens.

Macarondej

  • Varm ovnen op til 140°C varmluft.
    Bland mandelmel og flormelis sammen og sigt det 2 gange igennem en finmasket si.
    PRO tip: Du kan med fordel køre blandingen i en foodprocessor i et par sekunder.
    Tilsæt 37 g æggehvider og pulverfarve til dejen er tomatrød. Rør det godt sammen.
    Kog sukker og vand til en sirup (til 118℃).
    Pisk 37 g æggehvider sammen med æggehvidepulver til en fast marengs. Hæld sukkersirup i marengsen i en tynd stråle, under konstant oppiskning (gerne ved høj hastighed). Pisk marengsen videre til den næsten er kølet ned (til ca. 40 - 45℃).
    Rør 1/4 del af marengsen i mandelmassen, så denne bliver mindre fast. Vend resterende marengs i mandelmassen til du får den rigtige konsistens.
    Hæld macarondej i sprøjteposen med tyllen på ø6 mm og sprøjt 20 cirkler på bagepapir (eller bagemåtte) vha. skabelonen her.
    Bag macarons'ne ved 140℃ i 12-15 minutter – vurder selv hvornår de er færdigbagt.
    PRO tip: De er færdigbagt, når skallerne ikke længere er "wobbly".
    Lad macarons'ne køle helt ned inden de tages af bagepapir.

Gren og stængler af chokolade

  • Temperer chokoladen og bland den med pastafarve. Sprøjt gren og stængler på kageplast (efter skabelonen).
    Lad chokoladen sætte sig på køl indtil den skal bruges.

Royal Icing

  • Rør alle ingredienser i en lille skål med en spiseske.
    Tilsæt lidt æggehvide ad gangen, til konsistensen er sprøjtefast, uden at den løber ned.
    Sprøjt kronblade på halvdelen af macaronskaler. Brug gerne en sprøjtepose med et lille hul.

Samling og pynt

  • Saml macarons ved at sprøjte en tilpas mængde ganache i den ene halvdel af skallerne. Luk macarons'ne med de resterende skaller, dem med kronblade.
    Anret macarons som anvist på skabelonen og sæt grenen ovenpå.
Keyword Den Store Bagedyst, glutenfri, macaron
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!

Flere opskrifter fra denne kategori

Burger macarons

Burger macarons

Burger macarons fra Bagedysten. Disse små søde burgere bringer smil på læbet og vand i munden. Bøffen er lavet af mørk chokolade.

læs mere
Skildpadde-macaron

Skildpadde-macaron

Skildpadde-macaron med flødeost ganache. Disse nuttede skildpadder er dem, du så på tv’et i denne sæson af Den Store Bagedyst.

læs mere

0 Comments

0 kommentarer

Send et svar


Discover more from anelise.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

error: Content is protected !!