Med denne opskrift i hånden kommer du ikke til at savne lækre chokoladehorn eller det klassiske kærnemælkshorn med hindbær. God bagelyst og del gerne dit bagværk med mig på Instagram med #bagMedAnelise
1,5dlvarmt vand - ikke kogende, bare varmt fra hanen
6gfiber husk - kan godt erstattes af 10 g chiaprotein og tilsæt så 50 g ekstra mel
300gAnelises lys melblanding
1/2tskflagersalt
75gsmør - blødt
2tskbagepulver
1sammenpisket æg til pensling
1spskmælk til pensling
Flormelis til drys
Chokoladefyld
80gmørk chokolade - 811 fra Callebaut - 10 g pr. horn
Hindbær Remonce
50ghindbærmarmelade
50gsmør - blødt
1spskmaizena
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Pisk fiber husk sammen med varmt vand i ca. 10 sekunder. Lad den trække mens du vejer de resterende ingredienser. (Hvis du bruger chiaprotein, kan du gøre det samme procedure som her, men husk så at tilsætte 50 g ekstra mel i dejen).Blend alle tørre ingredienser sammen i en skål, tilsæt kærnemælk, smør, æg og husk-geléen i skål og rør ved lavestehastighed indtil alle ingredienser er godt blandet. Skru hastigheden op til mellemhøj og rør dejen i ca. 5 minutter.Hæld dejen på et bord drysset med mel (jeg bruger enten rismel eller min egen melblanding). Drys lidt mel oven på dejen og samle den forsigtig sammen til en kugle. Vær opmærksom på, at dejen er meget klisteret, det skal den være. Så når du rører ved dejen, gør det med let bevægelser og helst med hele håndflade. Se videoen nedenfor.Rul dejen forsigtigt til en cirkel på ca. 35 cm i diameter. Her skal du også være forsigtigt, sørg for altid have melet mellem bordet og dejen og brug kagerullens vægt til at udrulle dejen, i stedet for du trykker den ned i dejen - gør du det, vil kagerullen klistre sig til dejen og du vil ikke kunne rulle dejen ud.Skær dejen i 8 trekanter, som om det var en pizza. Sæt en lille smule af fyldet i den bredeste ende af hvert stykke (10 g chokolade eller en tsk hindbær-remonce).Stræk dejen forsigtigt inden du ruller stykket til et horn (eller croissant). Fold dejen over fyldet og tryk den lidt sammen, så det er nemmere at rulle hornet over sig selv. Spidsen skal vende nedad ellers vil hornet åbne sig lidt under bagningen.Sæt hornene på en bageplade dækket med bagepapir og lad dem hæve i et lunt sted i 1 time, tildækket med køkkenfilm.Pensl hornene med sammenpisket æg blandet med mælk og bag dem ved 190° grader varmluft i 15-20 minutter.Lad hornene køle ned på en bagerist og nyd dem mens de er stadig lune. De kan sagtens holde sig friske og bløde til dagen efter. Ellers er det en god idé at gemme dem i fryseren. Når de skal spises igen, så kan du lune dem i 160° grader oven i ca. 10 minutter.NOTE: hvis du springer husk over og bruger chiaprotein, vær opmærksom på, at dejen ikke bliver så elastisk som når du bruger husk. Så du skal være endnu mere forsigtigt når du udruller dejen og når du former hornene. Du behøver ikke at strække dejen, når du bruger chiaprotein, for dejen vil ellers gå i stykker.
Hindbær Remonce
Rør smør, hindbærmarmelade og maizena sammen til en creme. Sæt den til side, indtil du skal bruge den.