1/2vaniljestang - Øko Uganda fra Mette Ravn Vanilje
100grørsukker
40gglutenfri lys melblanding
1,5dlsødmælk
1,5dlcreme fraiche 19%
300gkirsebær - udstenet
1nipsalt
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Tænd ovnen ved 200 grader varmluft.Pisk æg kort inden du tilsætter vaniljekorn. TIP: flæk vaniljestangen på langs, skrab vaniljekornene med en lille køkkenkniv og hæld lidt sukker ovenpå kornene, skrab vaniljekornene med sukker inden du sætter den til æggene.Pisk vaniljekorn sammen med æggene, kortvarigt og tilsæt sukker. Pisk i nogle få sekunder og hæld så melet i lidt ad gangen, under piskning.Tilsæt mælken i lidt ad gangen, mens du fortsæt pisker dejen. Tilsæt så creme fraiche og pisk deje ensartet.Smør minigryderne med blødt smør og drys med rørsukker. Fordel kirsebærene i de 4 minigryder og fordel så dejen lige mellem dem.Sæt kagerne i ovn og bag den i ca. 20 - 25 minutter, indtil de er gylden på toppen og har vokset.NOTE: kagen vil falde lidt sammen efter lidt tid ud af ovnen.Drys kagen evt. med lidt flormelis og nyd den lun eller i stuetemperatur med en klat vaniljeis ovenpå.TIP: Kagen må ikke opbevares på køl, for så vil konsistensen være anderledes og lidt gummiagtig. Nyd den med det samme eller maks. dagen efter afbagningen.TIP: Har du frysetørret kirsebærpulver, kan du sæt 1 tsk sammen med 1 spsk sukker i en minihakker og blend den til flormelis. Drys den ovenpå kagen for lidt ekstra kirsebærsmag.