Savner du en lækker mushy gulerodsbrud? Ikke længere! For denne opskrift giver dig lige præcis det: en lækker, saftig og mættende gulerodsbrud - helt uden gluten.
300gglutenfri brødmel eller plain white flour - Dove's Farm
100gfuldkornsmajsmel
15gfiberHUSK - reklame
25gsukker
10gtørgær
1tskbagepulver
1tskfint Himalaya salt
2dllunkent vand
1dlKefir - stuetemperatur
65gblødt smør
1æg M/L
125gfintrevne gulerødder
50gsolsikkekerner
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Rør 300 g glutenfri brødmel eller plain white flour, 100 g fuldkornsmajsmel, 15 g fiberHUSK, 25 g sukker, 10 g tørgær, 1 tsk bagepulver og 1 tsk fint Himalaya salt sammen i en skål.Hæld 2 dl lunkent vand og 1 dl Kefir i skålen og rør til en sammenhængende dej i et par minutter ved mellemhastighed. Tilsæt 65 g blødt smør og rør dejen glat og jævn i ca. 3 minutter ved mellemhøj hastighed.Tryk dejen lidt flad og lav en fordybning i midten. Tilsæt 1 æg M/L, 125 g fintrevne gulerødder og 50 g solsikkekerner og hak dejen så fyldet bliver jævnt fordelt. Du skal ikke ælte dejen sammenhængende, og der skal stadig være stykker fyld som er synlig. Se evt. reel på Instagram for hjælp.Tryk dejen let sammen og fordel den i 8 lige stykker. Saml hvert styk let med hånden og sæt den på en bageplade, dækket med bagepapir - eller som jeg gjorde det, ved at sætte hvert stykke i en store muffinforme fra By Ditte Julie.Lad dejen hæve tildækket med plastikfilm i ca. 1 - 1,5 time eller til den er hævet til dobbelt størrelse. Tænd oven. ved 200℃ varmluft. Når ovnen er varm, bag bollerne i ca. 20 minutter.Lad bollerne køle ned på en rist.TIP: bollerne er bedste på dagen de er bagte. Du kan. dog, sætte de resterende boller i fryseren. Når du vil nyde dem igen, varm den påny ved 160℃ i ca. 10 minutter. Så er de lige som friskbagt igen.
Keyword bagværk, Boller, glutenfri, nemt
Tried this recipe?Mention @anelise_severinsen or tag #bagMedAnelise!