Glutenfri hindbærlagkage med chokolade og rutebilskum
Lagkagen her er en skøn kombination af syrlige hindbær, søde karamelliseret kondenseret mælk, glutenfri chokoladebund og den fløjlsblød let syrlig rutebilskum - Velbekomme
250gAnelises lyse melblanding - opskriften modtager du når du tilmelder dig nyhedsbrevet
2tskbagepulver
1/4tsksalt
2spskkakaopulver - Nature Cacao fra Cacao Barry
Hindbærcreme
200ghindbærmarmelade - uden kerner
200gmascarpone
50gflormelis
2spskfrysetørret hindbær
1tskvaniljepaste
2dlpiskefløde
Rutebilskum
200gmascarpone
150gflormelis
2dlpiskefløde
1tskvaniljepaste
10 - 15pulveriseret rutebiler
Samling & Pynt
1/2dåsedoce de leite (karamelliseret kondenseret mælk)
1bakkefriske hindbær
spiselig blomster (f. eks. blå kornblomster)
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Glutenfri chokoladebund
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen til en lys og luftig creme. Tilsæt æggene - 1 ad gangen og pisk til en ensartet dej. Bland mel, bagepulver og salt sammen (hvis du bruger kakaopulver, så sæt den her også) og rør dejen sammen.Hæld dejen i 3 smurte springforme à ca. 18-23 cm i diameter (eller dæk bunden af forme med bagepapir) og bag bundene ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tjek bundene er bagt ved at stikke midten af kagen med en pind. Er pinden tør og hænger der ikke dej fast i den, er kagen afbagt.Lad bundene køle lidt ned inden du tager dem ud af formen.
Hindbærcreme
Pisk mascarpone, flormelis, fløde og vaniljepaste sammen, til let skum.Tilsæt marmeladen i cremen og pisk til en let fast creme. Vend frysetørret hindbær i cremen.Opdel cremen i 2 lige store portioner. Sæt den til side, indtil du skal bruge den.
Rutebilskum
Hak rutebiler fint vha. en minihakker. Teksturen skal være som den til kakaopulver.Pisk mascarpone, flormelis, fløde og vaniljepaste sammen, til let skum. Hæld pulveriseret rutebiler i og pisk til en let fast creme. Cremen skal være sprøjtbart og silkeblød uden at den er for fast og begynder at skille. Brug ca. 1/2 delen af cremen til at smøre toppen og siden af kagen med. Den anden 1/2 del af cremen hælder du en sprøjtepose med fransktyl og sprøjt dutter på toppen af kagen.
Samling & Pynt
Sæt én bund I et fad og for siderne med kageplast. Sæt en springform eller kagering omkring kagen.Smør bunden med doce de leite. Fordel 1/2 delen af hindbærcreme ovenpå doce de leite.Sæt en bund til og tryk let, for at nivellere kagen. Smør denne bund også med karamel (doce de leite) og fordel den sidste del af hindbærcreme ovenpå. Sæt den sidste bund og tryk let, at at nivellere kagen. Dæk kagen med køkkenfilm og sæt den på køl i 2 - 3 timer (gerne natten over).Tage ringen af, fjern kageplast og smør kagen med ca. 1/2 delen af rutebilskum. Sørg for siderne er glat og pæne. Sprøjt dutter ovenpå kagen med den resterende skum.Pynt med hindbær, friske blomster og/eller chokolade.Kagen holder sig i 3 dage på køl og smager endnu bedre dagen efter du har samlet den og givet den tid til at sætte sig.
Keyword chokolade, forår, fødselsdag, glutenfri, karamel, lagkage, sommer