Min datters yndlingskage i år er Red velvet. Denne glutenfri cupcake er luksuriøs, velsmagende og køn at se på. Nyd den til fester eller en "bare-fordi" dag.
Sukkerperler - sølv - disse her er dog ikke glutenfri
små sukkerperler - lyserød
Makes: 7cm0 x 0cm round
Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Red Velvet dej
Tænd ovnen ved 180° grader varmluft.Pisk smør, sukker og vaniljepaste sammen til en blød og luftig creme - pisk gerne længere end du normal ville gøre (ca. 5 minutter).Tilsæt pastafarve og pisk igen, til hele dejen er farvet.Bland de tørre ingredienserne sammen. Sigt dem i og rør dem i dejen.Tilsæt kefir og eddike og rør det godt i dejen, til en silkeblød kagedej.Scoop kagedej i smurte muffinsforme (eller i papirmuffinsforme) - sørg for de kun fyldes til ca. 2/3 del af formen.Bag kagerne ved den midterste rille i ca. 15-20 minutter.Lad kagerne køle af inden du tager dem af formen. Bruger du papirforme, kan du lade dem køle ned på en rist.Inden du sætter frosting på, skal kagerne være helt afkølet.
Cream Cheese Frosting
Pisk fløde til let skum og stil den til side.Pisk flødeost, flormelis, smør og vanilljepaste sammen til en blød og luftig creme.Vend flødeskummet I cream cheese ad 3 omgangen, til du få en fløjlsblød creme. Cremen skal være fast nok til du kan sprøjte den. Er cremen for blød og løber lidt, kan du forsigtigt piske den lidt mere med en piskeris (ikke el!).Hæld frosting i en sprøjtepose med franskstjerne tyl (eller en anden du gerne vil bruge) og dekorerer kagerne som du synes.Pynt kagerne med krymmel, perler eller blomster. Du kan også sagtens lade kagerne være som de er, med frosting og ikke andet. 😊
Noter
Vil du bage kagerne med gluten, kan du blot erstatte det glutenfrie mel med hvedemel.