Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Blend alle de tørre ingredienser sammen i skålen til køkkenmaskine.Pisk vand, æg, olie og eddike sammen i en anden skål. Hæld de våde ingredienser i skålen med de tørre ingredienser.Rør dejen sammen i ca. 5 minutter ved mellemhøje hastighed. Start med den laveste hastighed og øg hastighed gradvist.Smør rugbrødsformen med lidt olie og hæld dejen heri. Fordel dejen, så den har en jævn overflade - brug evt. fugtige hænder til det. Sæt formen i hæveskabet i ca. 45 minutter ved 28 grader (med damp). Ellers dæk formen med plastikfilm og lad den hæve på køkkenborden indtil dejen fordobler sig - mellem 45 minutter til 2 timer (afhængig af temperaturen).Sæt brødet i forvarmet ovn ved 200℃ varmluft og hæld med det sammen 1 dl kold vand i bunden af ovnen (evt. i en anden bageplade, der har stået i og er blevet varm). Bag brødet i 45 minutter. Sluk for ovnen, sæt døren på klem og lad brødet hvile derinde i 10 minutter.Tag brødet af ovnen og lad den køle ned på en rist indtil den er stuetemperaturen.TIP: Skær brødet i skriver og sæt dem i fryseren. Så er det nemt at bruge de nødvendige skiver, ved at putte dem i en toaster. Brødet kan holde sig i 2 dage på køkkenbordet, gemt i en brødpose eller en plastikpose.