Følg med på InstagramVideo-opskrifter og meget mere finder du her @anelise_severinsen
Sådan gør du
Hindbærindlæg (confit)
Læg husblas i blød i koldt vandt i ca. 10 minutter.Varm hindbærpuréen sammen med sukker op til kogepunktet.Vrid husblas fri for vand og rør den i den varme purée indtil den smelter helt.Hæld puréen over i en 3cm ø halvkugle silikoneforme. Sæt den i fryseren indtil den er blevet fast nok, til at du kan befri indlægget fra formen.
Mørk chokoladebrownie
Smelt smørret ved lav varme. Tag gryden af varmen og tilsæt chokolade. Lad massen trække lidt og rør indtil chokoladen er helt smeltet. Pisk æg og sukker til en lys og luftig creme. Vend chokoladesmør i æggesnapsen. Bland mandelmel og rismel sammen i en skål. Tilsæt mel og vend det forsigtigt i. Tilsæt salt og hakkede valnødder i og vend forsigtigt indtil dejen er homogen. Hæld dejen i en smurt rouladeforme. Bag kagen ved 175°C varmluft i 12 min.Lad den køle ned og skær bund med en rund udstikker på 4 cm.TIP: Du kan også bag brownien i en bradepande.
Lactée Caramelmousse
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.Smelt chokoladen op til 45C - med korte intervaler i mikroovnen.Bring 100g piskefløde op til kogepunktet og hæld den i en tynd tråd over chokoladen, mens du rør i midten af skålen med en dejskraber. Rør chokoladen indtil den bliver til en homogæn creme.Pisk de resterende 200g piskefløde til let skum og vend den forsigtigt, ad 3 omgange henover chokoladen.Fyld ca. 2/3 del af 3D hjerteforme. Befri indlægget og tryk det ned i moussen. Drys med lidt popping candy og tryk brownien lidt i moussen, så den flugter med kanten af formen.Sæt kagen i fryseren i mindst 3 timer - gerne natten over.
Samling & Pynt
Smelt chokoladen op til 45C. Køl den ned til 27C. Varm chokoladen op til 30-31C.Hæld lidt chokolade på et styk kageplast (eller bagepapir) dæk chokoladen med endnu et styk kageplast. Ved hjælp af en kagerulle, spred chokoladen til et tyndt og jævnt lag. Sæt chokoladen (med papir/plast i begge sider) mellem 2 skærebræt og lad den sætte sig på køl i ca. 20- 30 min.Hæld lidt chokolade i en sprøjtepose (eller krammerhus af bagepapir) og hold den ved 30C, ved at sætte den i 30C varmluft ovn.Befri de frosne kager og sprøjte dem med hvid velvet. Det er en god idé, at dække bordet med køkkenfilm eller bagepapir, da kakaosmør sviner rigtigt meget.Flyt kagerne forsigtig på et fad og sæt dem i fryseren igen.Bland rød pasta farve med lidt pipping gel og glimmer. Fyld hjerterne i formen med pipping gel og lav nogle små dråbber rundt omkring.Når chokoladen har sat sig, varm en lille hjerteformet udtikker og tryk den ned i chokoladen, så du laver små hjerter. Har du ikke en hjerte udstikker, kan du varme spidsen af en skarp kniv og tegne hjerterne ovenpå chokoladen.Lav små dråber af chokoladen oven på hvert hjerte og lad chokoladen sætte sig igen. Når chokoladen er fast, pensl glimmer pulver og sæt hvert hjerte oovenpå kagen - du kan sætte den fast vha. pipping gel.Hvis du vil, kan du afslutte herligheden med små guld flager.